Grundkurs för bareMinerals - Del 3: Vad, Hur & Varför?

2011-07-10

(Uppföljning på Grundkurs för bareMinerals.)

I det här inlägget tänkte jag prata lite om i vilken ordning och vilka produkter man bör applicera bareMinerals för att verkligen få den där perfekta "flawless" hyn.

  1. Som med all kosmetik och makeup så är hudvården jätteviktig. Börja därför dagen med att rengöra huden och följ upp med lämplig dagkräm.

  2. PRIMER. En primer lägger man direkt efter sin dagkräm och den funkar som en bas. En primer gör så att din mejk sitter på plats hela dagen samt att den lyfter fram färgerna i din makeup. Du kan välja primer efter önskemål. Jag själv ÄLSKAR bareMinerals Prime Time Brightening Primer. Den gör så huden får en alldeles speciell lyster. Om du som jag älskar att sminka dina ögon i olika färger så tycker jag att du ska testa bareMinerals Prime Time Brightening Eyelid Primer. Den lyfter fram pigmenten i skuggorna och gör så att färgerna kommer till sin rätt.

  3. CONCEALER. En concealer applicerar du under ögonen, på ögonlocken, på finnar, röda partier och annat du vill dölja. En favorit för mig som har både småbarn, heltidsjobb och miljoner andra saker är Multi-Tasking Concealer Well-Rested Eyes. Den gör underverk för mörka ringar och trötta ögon :).

  4. FOUNDATION. En foundation applicerar du i hela ansiktet och ner på halsen. Du kan välja täckningsgrad genom att fylla på de ställen som du vill dölja eller täcka lite mer när du applicerat första lagret. Välj färg genom att testa på din hals.

  5. FORMA eller BRONZA. Detta innebär att du tar bareMinerals All Over Face Colours och applicerar passande färg på haklinjen (för att trolla bort dubbelhaka), tinningar och som ett > på kindbenen. Observera att detta > ska läggas på från mitten av kinden och ut mot örat. Min favorit där är Warmth.

  6. BLUSH/ROUGE. Med rougen fixar du den fräscha delen och sätter färg till din mejk. Jag testade på både mig själv och min modell färgen Vintage Peach som är enastående fin. Just det rouget gav en sällan skådad äppelfrisk-just-varit-ute-gått look. Ett rouge applicerar du med start från där du avslutade bronzern (i mitten på kinden) och jobbar i ett nytt < inåt istället. Låt de två färgerna smälta samman och du får genast en underbar fräsch-het till dina kinder.

  7. MINERAL VEIL. Detta är produkten som du använder litegrann som ett traditionellt puder. Applicera det på de blanka ställena i ansiktet och där du vill ha lite extra täckning. Med denna produkt fräschar du också upp din mejk under dagen. Jag ♥ bareMinerals Illuminating Mineral Veil som jag anser lyfter och ger ansiktet lite extra "glow". För dig som har en torr hy och behöver mycket fukt så rekommenderar jag Hydrating Mineral Veil.

  8. RADIANCE. Här kommer min favoritprodukt faktiskt. VARFÖR? Jo, jag tycker personligen att denna produkt ger den rätta bareMinerals-känslan. Här får du glöden, gnistan och den galet snygga lystern. Applicera produkten på de ställena där solen skulle träffa ansiktet, på kindbenen (lägg den gärna precis ovanför rouget och bronzern), tinningarna, hakan och om du vill näsryggen.

Det är just Radiance som "föryngrar" och ger dig den där nästan "retuscherade" hyn. Inte konstigt att det är min favorit med andra ord :).

/ Linda