3 tips för en lyckad manikyr - som håller!

2017-02-13

Det är inte så kul när man tar sig tid och målar sina naglar, och sen håller dem bara en dag eller två. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips för en lyckad manikyr - som håller!

Det är inte så kul när man tar sig tid och målar sina naglar, och sen håller dem bara en dag eller två. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips för en lyckad manikyr - som håller!

Förberedelser - Bas

Det är väldigt viktigt att förbereda dina naglar innan du målar dem, på så sätt skapar du en bra bas. Nyckeln här för en lyckad bas är nämligen att hålla naglarna återfuktade! Särskilt om man precis tagit bort nagellack med remover, för då kommer naglarna att vara extra torra. Varför det är bra att återfukta dina naglar är för att torra naglar har en tendens att flika sig och då förstörs inte bara manikyren utan även nageln.

Vi rekommenderar att du använder en handkräm och även nagelbandsolja. Efter ett par minuter kan du även trycka ned nagelbanden lite med en nagelbandspinne, därefter bör du avlägsna allt fett från naglarna, gör gärna detta genom att tvätta händerna med en mild tvål. När allt fett från naglarna är avlägsnat bör du applicera ett lager av underlack innan du applicerar nagellack. Detta gör att din manikyr håller längre men kommer även skydda naglarna mot missfärgning samt torrhet.

Tips på produkter:

Applicering

Vid applicering är det viktigt att du applicerar lacket jämnt, helst två tunna lager för en heltäckande effekt. Det är även bra att även måla längst ut på nageln (på själva kanten). Detta minskar risken för att nagellacket flagnar.

Finish - Överlack

För att försegla din manikyr avslutar du med ett överlack. Ett överlack förlänger livstiden på din manikyr och stärker nageln samt skyddar mot att den går sönder. Överlacket bör appliceras jämnt och helst bara ett lager. Vid för många lager överlack finns det risk för att nagellacket lossnar då överlack verkar på alla lager på nageln Under torkningstiden rekommenderas det inte att blåsa på dina naglar, det kan då torka ojämnt och bubblor kan uppstå.

Tips på produkter:

En trendig nyans nu i vår är ljusrosa, och du kan hitta alla våra rosa nagellack här.