Så applicerar du highlighter

2017-07-02

Att lyster och glöd varit den hetaste trenden i år är ingen hemlighet, och visst förstår man varför - vem vill inte ha en hud som ser välmående och strålande ut? För att åstadkomma detta används ofta highlighter. Men om man applicerar highlighter på fel sätt, eller för mycket, så kan huden istället se fet och blank ut, därför tänkte jag visa hur jag applicerar min highlighter och vart för att få den perfekta "glowen".

Jag använder mig av Sigma High Cheekbone Highlighter - F03 när jag applicerar min highlighter, denna borste plockar upp lagom mycket produkt och ger en jämn applicering. Den gör det också lätt att jobba med highlightern, för att få just den intensitet man önskar.

Att tänka på när du applicerar highlighter

Tänk på att applicera highlighter på områden du vill framhäva, områden som normalt sett träffas först av solens strålar - dvs kindbenen, nästipp och näsrygg, amorbåge, brynben och hakan. Undvik att använda highlighter i veck eller på mörkare områden, då finns nämligen risken för att huden ser blank/fet hud.

En av mina favorit-highlighters är the Balm Mary-Lou Manizer, en puder-highlighter som har en champagne-nyans och ger en helt fantastisk glöd. Favorit nummer två är Cover FX Custom Enhancer Drops i nyansen Sunlight, den är lite mer gyllene i nyansen och är perfekt för att få till en snygg sommarglöd. Den är också jättelätt att applicera då den är flytande och väldigt pigmenterad. Den är riktigt dryg så kommer ta lång tid att göra slut på!