Så får du parfymen att hålla länge

2017-08-06

Alla vill vi att parfymen vi använder ska hålla sig fräsch på huden så länge som möjligt när vi sprayat på oss den på morgonen, och det finns några enkla knep du kan ta till för att få din parfym att hålla längre - vi tänkte ta dig igenom några av dem.

Återfukta huden

Grunden till att gott är fukt! Vi vet att vi konstant tjatar om hur mycket du behöver återfukta huden men det är bara så viktigt. Det är också ett knep att ta till om du vill att din parfym ska hålla.

Du kan t.ex börja med att grunda med tillhörande kroppslotion! T.ex om du har Missoni EdT, som doftar ljuvligt av bl.a smultron, ros och mysk och vill att den ska sitta från morgon till kväll, grunda då genom att återfukta huden med dess tillhörande kroppslotion, Missoni EdT Body Lotion. Du kan också applicera en fetare kräm på de områden du ska ha parfym på, ta en liten mängd och massera in ordentligt i huden innan du sprayar på parfymen så kommer den att hålla sig fräsch längre.

Fokusera på områden där du känner din puls

Ett gammalt trick i parfymboken är att applicera parfymen på områden på kroppen där du känner pulsen, detta då kroppen är varmare på de områdena och kommer att göra doften mer intensiv. Applicera därför parfymen på halsen, handlederna och bakom öronen, de områden de flesta vanligtvis applicerar på ändå - men för att sprida ut doften jämnt över kroppen, spraya lite i knäveck, naveln och armveck som också är varmare än resten av kroppen.

Spraya parfymen i håret

Parfym fäster ofta bättre på hår än på ren hud, därför kan det också vara en bra idé att spraya din parfym lite lätt på din hårborste och borste igenom håret. Detta kommer göra att parfymen sitter längre och känns mer intensiv!

Gnugga inte!

Ett vanligt misstag många gör är att spraya parfymen på handlederna och sedan gnugga dem mot varandra - gör inte det! Detta kan förändra doften genom att partiklarna i parfymen förstörs. Därför ska du när du sprayar på handlederna bara låta det vara alternativ dutta dem mycket lätt mot varandra.

Applicera din parfym i två lager

Applicera parfym i lager kan låta tokigt, men är ett bra knep för att parfymen ska hålla och för att man ska känna parfymen i omgångar under dagen. Du gör helt enkelt så att du sprayar lite parfym på t.ex handleden, pudrar över med ett transparent puder, t.ex Shiseido Makeup Translucent Loose Powder och spraya lite parfym på samma ställe igen!

Extra tips: Håll parfymen fräsch längre

Ett misstag många gör är att låta parfymen stå framme, i badrumsskåpet eller i kylskåpet, detta kan dock göra att parfymens doft förändras och att parfymen börjar lukta lite gammalt på grund av att doften utsätts för onödiga temperatur- och ljusskillnader.

Därför bör du alltid förvara din parfym i originalförpackningen, på en plats där solljus inte kommer åt den och som inte blir för varm!