Smink

Puder

Pudret är det sista, magiska steget i din sminkrutin. Ett puders uppgift är att hålla foundation och concealer på plats, matta ner glansighet i huden, dölja skavanker och jämna ut hudtonen - en avslutande touch för perfekt finish som dessutom håller hela dagen! Puder finns i en mängd olika varianter - löst, pressat, färgat eller transparent, det är dina behov och önskningar, och din hudtyp som avgör sort.

Rouge och solpuder, eller bronzer är båda utvecklingar av det ofärgade pudret. Genom kosmetikahistorien är puder en av de sminkprodukter som använts allra mest. Redan i Antikens Rom pudrade man sig, gärna några nyanser blekare än sin hudton och med hjälp av ingredienser som kalk och blyvitt. I 1500-talets Frankrike byttes kalk ut mot vetemjöl, och i Japan var risstärkelsens vita slöja populär, en ingrediens som än i dag lever kvar i moderna pudersorter.

Applicera puder med en puderborste eller en puff för ett jämnt och snyggt resultat. Sköt om dina sminkborstar genom att rengöra dom ofta (varannan vecka är en bra regel) och förvara dom stående.

Är du på jakt efter ett puder som mattar ner, jämnar ut hudtonen eller helt enkelt ger din hy en fantastisk nyans? Hitta din nya favorit från märken som By Terry, bareMinerals, Temptu och Clinique.

Filtrera