Topp 10 bästa foundations

2017-06-12

En bra bas är A och O i din makeup, och däribland ingår en riktigt bra foundation. Vi har samlat topp 10 bästa foundations just nu, från 10 olika varumärken i olika prisklasser och med olika textur och finish. Oavsett om du är ute efter en foundation som har full täckning och sitter hela dagen, eller mer en hint av färg och massor med fukt så har vi något för dig.

Foundation som verkligen sitter

Lancôme Teint Idole Ultra Wear SPF 15 är verkligen en foundation att vända sig till om man vill ha otrolig täckning utan att det känns tungt på huden med matt finish - och som dessutom sitter på plats länge! Idealisk foundation att använda om det är dåligt väder, eller om du ska träna och inte hinner få bort mejken, för den går inte att rubba på. Vi rekommenderar dock att ha en oljebaserad makeupremover nära till hands, då den kan vara lite svår att få bort.

Den finns i hela 15 nyanser och ger verkligen en sammetslen finish. Ett annat stort plus är att Teint Idole Ultra Wear innehåller SPF 15, vilket gör att den skyddar huden lätt mot solens skadliga strålar. Se dock alltid till att ha hög SPF när du ska visas utomhus i solen. Psst, du kan dessutom gravera den!

Odödlig klassiker - puderfoundation

bareMinerals Original SPF 15 Foundation är verkligen 8 gram kärlek! Denna odödliga klassiker har funnits med oss ända sedan 2011 och finns i upp mot 30 nyanser för att matcha alla hudtoner. Denna mineralfoundation har en lätt textur som ger ett naturligt och fräscht resultat. Den har naturliga mineraler som hjälper till att jobba med huden, därav blir resultatet mycket jämnt och framförallt naturligt.

Den har en byggbar täckning, dock kommer den inte kunna ge dig full täckning. Original SPF 15 Foundation hjälper till att reducera rodnader, fina linjer, ojämnheter och andra små imperfektioner som kan finnas i ansiktet - dessutom skyddar den med SPF 15.

Anti-age & täckning i ett

Estée Lauder Perfectionist Youth Infusing Makeup har tre fördelar i ett - foundation, primer och anti-age-egenskaper. Den har samma fördelar som deras bästsäljande serum, Perfectionist [CP+R] Wrinkle/Lifting Firming Serum.

Din hud erhåller fördelarna av serumets närande komplex för en återfuktad och behaglig känsla samtidigt som pigmenten hjälper till att jämna ut hudtonen och ger en mediumtäckning. Tack vare primer-effekten håller den sig dessutom på plats länge!

Mjuk & krämig foundation

Clarins Extra-Comfort Anti Ageing Foundation SPF 15 är en riktigt mjuk och krämig foundation och kommer i en glasburk. Att ha sin foundation i en glasburk är inte helt optimalt när det kommer till hygienfaktorn, men se till att använda en spatel så är det inga problem - den är värd det!

Denna foundation hjälper till att fånga upp ljuset för att ge huden en vacker lyster, detta kan i sin tur reducera synbarheten av fina linjer. Arganolja hjälper till att ge näring och fukt till huden dessutom. Den ger en medium till full täckning och en fantastisk satinfinish!

För mer fukt än täckning

Pixi Illuminating Tint & Conceal är perfekt för dig som inte vill ha så mycket täckning utan mer något som är utjämnande och ger fukt under dagen. Tint & Conceal är en duo-produkt, som i tuben har en lätt färgad återfuktande kräm som erbjuder skydd i form av SPF 20 medan du i korken finner en krämig concealer.

Tint & Conceal innehåller vitamin E och C samt aloe vera, för att vårda huden samtidigt som den ger en lätt täckning. I det genomskinliga locket har du concealern, applicera denna först genom att dutta på de områden du önskar, använd gärna en pensel för hygieniska skäl. Skruva sedan bort concealern och applicera den färgade fuktkrämen.

Skapa din perfekta foundation

Cover FX Custom Cover Drops är en nykomling hos oss på eleven men redan så älskad! Dessa foundationdroppar gör så att du kan skapa din perfekta foundation - blanda bara med din foundation eller en färgad dagkräm för att skapa den täckning du själv önskar. Dessa intensiva pigment är framtagna för att just blandas med andra produkter, detta är idealiskt för dig som har svårt att hitta rätt nyans på din foundation, vill öka upp täckningen eller ge din dagkräm en hint av färg.

Du kan också blanda med en matt primer eller oljefri lotion, om du t.ex vill ha en mattare finish. Du applicerar 1 droppe för lätt täckning, 2 droppar för medium täckning, 3 droppar för full täckning och 4 droppar för en extra full täckning. Ett måste-ha i necessären!

Foundation & concealer i ett

Clinique Beyond Perfecting Makeup + Concealer är som namnet antyder, en foundation och concealer i ett. Detta innebär att den är väldigt täckande, men oroa dig inte - resultatet blir väldigt naturligt, den känns nästan viktlös på huden och sitter perfekt hela dagen. Enda nackdelen är att den kommer i glasburk med en appliceringsborste, som av hygieniska skäl inte är så bra, så vi rekommenderar att när du tar upp produkt med appliceringsborsten, använd en annan borste för att applicera i ansiktet eller lägg produkt på handryggen och applicera i ansiktet därifrån. Detta för att undvika att orenheter når ned i burken!

Beyond Perfecting Makeup + Concealer är väldigt rik på pigment, detta ger en felfri täckning men kan också göra att nyanserna ser lite mörkare ut precis när de appliceras. Oroa dig inte, de kommer att ljusas upp när foundationen torkat och lagt sig till rätta på huden. Tänk också på att lite räcker länge!

Sammetslen med strålande finish

Lumene Blur Foundation har en riktigt mysig sammetslen formula som bara glider på hyn och ger ett fantastiskt resultat! Denna foundation ger en medium täckning som håller hela dagen, den ger dessutom vacker lyster.

Blur Foundation känns lätt på huden och är perfekt att ha som foundation-till-vardags. Den kommer i en lätt tub, perfekt rent hygieniskt och finns i totalt 10 st olika nyanser.

Oljefri, vattenbaserad & framhäver huden naturligt

Paris Berlin Le Fluide Foundation är en oljefri, vattenbaserad foundation som är rik på pigment vilket ger en fantastisk täckning - som dessutom är vattenfast! Den erbjuder en matt och hållbar bas som verkligen framhäver din hud på ett naturligt sätt. Detta samtidigt som huden vårdas och får en boost av fukt!

Psst, den är dessutom enorm! Hela 100 ml!

Rena mineraler

Cailyn Illumineral Foundation Powder är en puderfoundation som innehåller en unik blandning av rena mineraler, detta ger en väldigt naturlig finish och är perfekt för att bygga täckning.

Pudret ger en jämn, mjuk finish och med den infällbara borsten som medföljer är den enkel att applicera. Den finns i åtta olika nyanser i både kalla och varma toner, och är perfekt för dig som bara vill jämna ut huden med en hint av färg och få ett naturligt resultat.