Smarta knepen: Så maxar du din concealer

2019-05-13

Concealer är en riktig räddare i nöden och något som borde finnas i alla sminkväskor. Den trollar bort mörka ringar under ögonen och gör att du ser piggare ut direkt. Om du applicerar den rätt vill säga. Här är några smarta knep som gör att maxar din concealer och får en felfri finish!

Concealer är en riktig räddare i nöden och något som borde finnas i alla sminkväskor. Den trollar bort mörka ringar under ögonen och gör att du ser piggare ut direkt. Om du applicerar den rätt vill säga. Här är några smarta knep som gör att maxar din concealer och får en felfri finish!

1. Välj rätt typ
Börja med att välja rätt konsistens, det är viktigare än vad man tror. Det finns två typer av concealer: flytande och tjock krämig. Har du torr hud ska du välja en flytande medan den tjockare passar bättre för en fetare hud.

Prova gärna: MAC Cosmetics Studio Waterweight Concealer Flytande concealer som återfuktar huden samtidigt som den hjälper till att täcka skavanker och andra ojämnheter. rms beauty UnCover Up Krämig konsistens som smälter in i huden och täcker ojämnheter, rodnader samt kamouflerar porer.

2. Vad vill du dölja?
Välj rätt concealer till rätt sak. En rosa concealer passar för att dölja blåa toner under som kan uppstå under ögonen. Vill du dölja något som till exempel ett blåmärket ska du satsa på en concealer som är ljusare än din foundation och som har en gulare ton. En grön concealer döljer finnar eller rodnader.

Prova gärna: IsaDora Color Correcting Concealer Anti-Redness palett med fler färger som hjälper dig att dölja det mesta. Maybelline Master Camo Color Correcting Pen Praktisk penna som hjälper till att korrigera din hudton och finns i sex olika färger.

3. Förbered huden
Innan du lägger på din concealer är det viktigt att förbereda huden. Börja med en återfuktande kräm, och sedan en primer för att concealern ska hålla längre. Dessutom gör det att concealern inte lägger sig ojämnt i torra partier eller fina linjer.

Prova gärna: Clarins Instant Smooth Perfecting Touch den perfekta kombinationen mellan make-up och hudvård, som ger din hud en osynlig slöja och perfekt yta.

4. Applicera i rätt ordning
Börja alltid med att lägg din foundation innan du lägger på concealer. Om du gör det i omvänd ordning så kommer din foundation bara att smeta ut concealern.

Prova gärna: Clinique Beyond Perfecting Makeup + Concealer tycker du att det är krångligt med två olika produkter? Då är det här något för dig, det är nämligen både concealer och foundation i ett.

5. Ge ansiktet ett lyft
För att ge ansiktet det där efterlängtade lyftet så är bästa sättet att lägga din concealer i en upp och ned triangel under ögat. På så sätt döljer du de mörka tonerna under ögat saftigt som du skapar en illusion av att du är piggare.

Prova gärna: Maybelline New York Instant Rewind Concealer täckande concealer som dölja mörka ringar på ett naturligt sätt, med en slät finish som sitter hela dagen.

6. Det handlar om teknik
Tänk på att dutta på din concealer! Drar du med en svamp, pensel eller fingrarna så tar du bort mer än vad som blir kvar, och det vill du undvika.

Prova gärna: Beautyblender Micro.Mini Correct.Four Med samma material som originalet Beautyblender, i miniversion, designade för att du enkelt ska nå små, svåråtkomliga områden som under ögonen.

7. Trolla bort blemmor
En finne har ploppat upp under natten vilken du vill täcka. Välj en gröntonad concealer och dutta på den röda finnen. Men se upp, du ska bara ta på det röda området. Efter det gröna är på plats kan du ta en flytande concealer som matchar din hudton och försiktigt dutta på. Var noga med att jobba in concealern i området runt blemman så att det inte blir några fula skarvar.

Prova gärna: Clinique Anti-Blemish Solutions Clearing Concealer Ger naturlig täckning samtidigt som finnarna försvinner.

8. Glöm inte att highlighta!
Välj en concealer som är några nyanser ljusare än din hudton och dutta på mitten av ögonlocket, i inre ögonvrån och strax under ögonbrynet. Ett supertrick som highlightar och trollar bort spår av dålig sömn. Dutta även lite på amorbågen vilket ger läpparna ett extra put.

Prova gärna: NYX PROFESSIONAL MAKEUP Can't Stop Won't Stop Concealer finns i hela 24 nyanser så att du kan hitta en som passar dig perfekt.

9. Fixera!
Avsluta med att fixera med ett transparent puder!

Prova gärna: By Terry Hyaluronic Hydra-Powder fantastiskt multifunktionellt, transparent puder framtaget med hyaluronsyra för att dölja och släta ut porer och fina linjer, och samtidigt verka för att förebygga glans utan att torka ut huden.