Hitta din perfekta hudvårdsrutin med Lumene

2019-11-14

Renande källvatten, återfuktande björksav och vitaminboostande bär är vanliga ingredienser i Lumenes produkter. Genom att ta till vara på det som växer i den nordiska naturen är deras produkter perfekta för det nordiska klimatet. Men vilka produkter ska man välja? Här hjälper vi dig att hitta produkterna för just din hudtyp och behov.

Finska Lumene hämtar sin inspiration och ingredienser från den nordiska naturen. I ett hårt och omväxlande klimat så överlever bara de starkaste växterna och som också är de potentaste ingredienserna. Tillsammans med vetenskap har Lumene utvecklat produkter som får din hy att stråla. För att du ska kunna hitta produkterna för just dig så har gjort en guide över Lumenes serier så att din hy också kan stråla.

lumene_lahde_sarja.jpg

LÄHDE — törstsläckaren för torr hy

Lumenes serie LÄHDE kombinerar rent nordiskt källvatten som effektivt återfuktar huden med mineralrik och närande björksav. Produkterna är rika på naturliga återfuktande ingredienser samtidigt som de verkar närande så att din hy känns återfuktad och mjuk hela dagen.

För vem: För alla som har torr hud som är i behov av en riktig fuktboost, oavsett ålder.

Prova: LÄHDE Arctic Dew Quenchining Aqua Serum som ger huden intensiv återfuktning. Serumet innehåller rent och milt ph-vänligt nordiskt källvatten och är berikat med rödalger från kalla skandinaviska vatten som håller kvar fukten och förbättrar hudbarriären.

lumene_valo_sarja.jpg

VALO — för dig som inte får nog av glow

Med en kombination av C-vitamin och antioxidantrikt nordiskt källvatten ger serien VALO dig det där efterlängtade naturliga glowet. Förutom att ge en fin lyster som motverkar även serien de första ålderstecknen.

För vem: All som vill ha lite extra lyster, men speciellt för dig över 25 år.

Prova: Lumene LIGHT Glow Boost Brightening & Smoothing Hyaluron Concentrate som är en riktig klassiker. Fullpackad med hyaluronsyra och C-vitamin får även den tröttaste hyn en lysterinjektion.

lumene_sisu_sarja.jpg

SISU — Skyddar storstadshyn

Denna serie är speciellt utformad för att skydda huden mot föroreningar, stress och klimatväxlingar och är perfekt för dig som lever i en storstad. Källvatten, tallbark och granoxidextrakt skyddar huden från yttre påfrestningar och håller huden återfuktad. Produkterna hjälper även till att låsa in fukt i huden samtidigt som de ger en hälsosam lyster. Extra plus för den ljuvliga avslappnande skogslukten.

För vem: För alla som lever i en större stad oavsett ålder eller hudtyp.

Prova: Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil rengör huden på djupet och frigör den från stadslivets påfrestningar. Den skyddar även mot miljörelaterad stress genom att skonsamt och effektivt rengöra huden från smuts, make-up och eventuellt solskyddsfilter. Passar alla hudtyper.

lumene_kuulas_sarja.jpg

KUULAS — för de första ålderstecknen

Passar dig som vill motverka de första ålderstecknen och behålla en ungdomlig hy. Produkterna innehåller lingonextrakt som är rika på effektiva antioxidanter samt naturligt källvatten för att behålla den ungdomliga lystern. Produkterna gör även huden får ett slätare ger den ett mer plumpat utseende. Perfekt för en hy som har börjat visat tecken på åldrande.

För vem: För en hy som fått sina första ålderstecken, eller för dig som är över 35 år.

Prova: Lumene KUULAS Beauty Lift Illuminating V-Shape Serum är en intensiv behandling som gör huden mjukare med en ungdomlig lyster.

lumene_hehku_sarja.jpg

HEHKU — återuppbyggande för mogen hy

Hjälper mogen hy att återfå sin lyster och motverka ålderstecken. Innehåller havtorn som är rik på A-vitamin och E-vitamin som vårdar och skyddar huden. Tillsammans med nordiskt källvatten och peptider ger den hyn en naturlig glow. Detta är Lumenes mest närande serie som har utvecklats speciellt för mogens hys behov. Produkterna kan med fördel användas tillsammans med AJATON-serien för bästa resultat.

För vem: Mogen hy som redan har tydliga ålderstecken. Speciellt för dig efter 45 år.

Prova: Lumene HEHKU Celestial Radiance Recovery Night Cream vårdande kräm som hjälper till att återställa lyster och vitalitet medan du får din skönhetssömn. Så att huden känns jämnare, ungdomligare och med en fräsch lyster när du sedan vaknar på morgonen.

lumene_ajaton_sarja.jpg

AJATON — ålderslös hudvård

Passar dig som behöver intensiv behandling. När du åldras så blir huden också tunnare och skörare vilket gör att den är i större behöva av skydd och återfuktning. AJATON innehåller nordiska superfood ingredienser som lingonextrakt, ljungextrakt, fermenterade hjortron och arktiskt källvatten. Ger mogen hy sin lyster tillbaka.

För vem: För dig som är 50+.

Prova: Lumene Timeless Nordic Ageless Radiant Youth Pressed Serum som är inspirerad K-beauty och är en kombination av serum och fuktkräm. Perfekt för en åldrande hy som behöver lyster och fasthet. 

lumene_arktis_sarja.jpg

ARKTIS — för det nordiska klimatet

Serien som är speciellt utvecklad för det nordiska klimatet och återfuktar huden på djupet och skyddar den året runt. Produkterna innehåller blåbär, havre och rapsolja som även gör dem perfekta för dig som har väldigt torr hy och behöver extra skydd.

För vem: För alla som lever i det nordiska klimatet. Men speciellt för dig med torr, känslig och reaktiv hy som behöver skydd från vinterns hårda klimat.

Prova: Lumene ARKTIS Hydra Care Power Miosturizing & Soothing Oil Serum hjälper till att vårda mycket torr hud. Den hjälper även till att reducera den stramande känslan och uttorkning som kan uppstå med temperaturförändringar samt reducerar uppkomsten av rodnad som beror på torrhet.

lumene_harmonia_sarja_luonnonkosmetiikka.jpg

HARMONI — kraftfulla ingredienser

HARMONI tar naturens kraftfulla ingredienser till nya nivåer. Denna balanserande, närande och vitaliserande serien innehåller sprängticka som är mer känd som chaga som innehåller mikronäringsämnen som vårdar huden så att den inte bara ser fantastisk ut utan också blir välbalanserad. 

För vem: För alla hudtyper som behöver näring. Rengöringsprodukterna passar framförallt för dig med fet hud.

Prova: Lumene HARMIONIA Nutri-Recharging Purifying Peat-to-Foam Cleanser är en daglig rengöring som effektivt tar bort orenheter, överskottsfett och makeup från huden. Innehåller torv som gör att huden rengörs på djupet. 

Här hittar du alla produkter från Lumene.