Knepet: Så får du mascaran att hålla hela dagen

2019-08-12

Trött på smulande mascara, eller mascara som rinner som svarta tårar längs kinderna vid minsta lilla vattendroppe? Då har vi lösningen för dig. 38-gradersmascara sitter som berget, och är dessutom busenkel att ta bort.

Att hitta en mascara som klarar en hel dags utmaningar, kan vara en utmaning i sig att hitta. Hur länge mascaran sitter utan att smula eller rinna beror på fler olika orsaker som väder, fuktighet i luften, om dina ögon tårars lätt och hur fet huden blir under dagen. Men det finns en räddning för dig som vill vara säker på att mascaran sitter som berget hela dagen, nämligen 38-gradersmascara. Och som extra bonus är den superenklel att ta bort, du behöver bara lite varmt vatten och mascaran glider av fransarna.
Vad är det för skillnad på vattenfast mascara och 38-gradersmascara?
Precis som en vattenfast mascara så håller 38-gradersmascara för vatten, svett och tårar. Skillnaden är att en vattenfast mascara kräver en speciell remover eller en cleansing oil för att ta bort. 38-gradersmascaror lägger sig som ett rör runt fransarna som man sedan tar bort med 38-gradigt vatten, därav namnet. En vattenfast mascara kan även slita lite mer på fransarna eftersom den är svårare att tvätta bort. Så har du känsliga ögon och fransar så kan en 38-gradersmascara vara att föredra då den är lite mildare.

Här är våra 8 favoritmascaror som du lätt tvättar bort med vatten:

Clinique Lash Power Mascara - En favorit hos både oss på eleven och bland våra kunder! Den här bästsäljande mascaran är lätt att applicera och håller länge utan att smula eller flyta ut. Den passar extra bra för dig som har känsliga ögon eftersom den är skonsam, allergitestad och parfymfri. Bäst av allt är att den ger riktiga wow-fransar!

"Klart den bästa mascaran jag har haft. Använder bara denna, så himla lätt att lägga på fransarna de både känns längre och fylligare. Håller hela dagen och bäst av allt man kan tvätta bort med ljummet vatten, i love it." - Maria Ann Helen

IsaDora All Day Long Lash Mascara - Ger dig långa fina fransar som håller hela dagen! Har en gummiborste som är lätt att använda och komma åt de små fransarna. Extra plus för att den är parfymfri så att den även passar känsliga ögon.

"Det här är blivit min nya favoritmascara! Jag har ett tjugotal mascaror hemma som jag varierar mellan men sträcker mig allt oftare efter denna. Den ger otrolig längd och en hel del volym, inte massor men tillräckligt. Och den går att bygga på, om man vill ha ännu mer volym." - Jessica

Maybelline New York Snapscara - En av de nyaste 38-gradersmascarorna. Den har en böjd borste som är smalare på tippen vilket gör att man lätt kommer åt de riktigt små stråna. Ger fina naturligt fina fransar med massor av volym.

Estée Lauder Double Wear Lengthening Mascara - Riktigt hållbar mascara som står emot det mesta. Dessutom så räcker ett lager för att få långa snygga fransar.

"Detta är min favoritmascara! Den klumpar sig inte, ger fin volum, separerar fransarna fint och fäller väldigt lite". - Marie

L'Oréal Paris Double Extension Mascara Beauty Tubes - En två-i-ett mascara där du både får en primer och en mascara. Primern ger längre och fylligare fransar och borsten ger intensiv färg. Trots att den byggs upp så är den lätt att ta bort med varmt vatten. Mascaran för dig som är ute efter riktiga wow-fransar.

"Den bästa mascaran som finns enligt mig. Rinner inte oavsett vad som händer, inte ens i ösregn." - Madelene Å

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Doll Eye Mascara Volume - En av de mest prisvärda av alla 38-graders mascaror. Förlänger fransarna och ger volym så att du får de där dockögonen som du alltid drömt om.

"Separerar, klumpar ej och ger långa och böjda ögonfransar".

Bobbi Brown Intensifying Long-Wear Mascara - Har en unik borste som gör att man kommer åt alla fransar som verkligen öppnar upp ögonen. Ger långa och fylliga fransar som sitter.

"Väldigt hållbar mascara, smetar inte och sitter hela dagen utan man blir svart under ögonen. Blir inte så mycket volym dock så skulle rekommendera den här för vardagsbruk. Gillar Bobbi Browns produkter för att det brukar vara riktigt bra kvalité och det stämmer med den här mascaran". - Isabel

MAC Cosmetics Extended Play Gigablack Lash Mascara - Förlängande mascara som ger intensivt svarta fransar. Perfekt att använda tillsammans med MAC Cosmetics Extended Play Perm Me Up Lash som är en primer som också tas bort med varmt vatten. Mascaran för dig som vill ha fransar to die for!

"Helt klart den bästa mascaran jag någonsin haft. Sjukt prisvärd. Lätt att använda med smal borste, man får med alla fransar utan kladd. Smulfri och sitter hela dagen och hela festen." - Unni