Så kombinerar du The Ordinarys produkter

2019-02-13

Aktiva ingredienser till plånboksvänliga priser — det finns många anledningar till att älska The Ordinary. Men hur ska man använda produkterna, vilka produkter passar mig och vilka kan man kombinera med varandra? Här reder vi ut allt du behöver veta om The Ordinarys produkter och hur du använder dem på ett säkert sätt.

Syror och peelings
The Ordinary är kända för sina peelingprodukter. Eftersom de aktiva ingredienserna i peelingprodukterna tränger djupt ner i porerna syns effekterna omgående. Även om det kan vara lockande att använda flera olika produkter så rekommenderar vi att man håller sig till en peelingprodukt åt gången. Om du använder en daglig peelingprodukt så råder vi dig att du undvika andra hudföryngrande produkter som innehåller retinol och C-vitamin. Många av The Ordinarys produkter med syra och peeling kan också blandas med andra hudvårdsprodukter så att huden får vänja sig vid den nya produkten gradvis. Och kom ihåg att inte alla behöver syror i sin hudvårdsrutin, speciellt om du har en tunn, känslig eller inflammerad hud bör du undvika starka produkter som innehåller syra.
Vattenlösliga syror, AHA-syra, exfolierar hudens yttersta lager och den oljelösliga BHA-syran tränger sig djupare ner i porerna och förebygger orenheter. När du använder syror kan huden bli tunnare och känsligare för solljus. Så vi rekommenderar att du alltid använder produkter med spf varje dag, även om det är molnigt ute.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution - Exfolierande lotion som innehåller glykolsyra (AHA). Passar alla hudtyper förutom en känslig hy. Använd på kvällen.

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% - En kombination av mjölksyra (AHA) och återfuktande hyaluronsyra. Passera främst dig med en torr hud. Kan blandas med andra produkter. Använd på kvällen.

The Ordinary Mandelic Acid - Exfolierande produkt med hyaluronsyra och mandelolja (AHA). Har stora molekyler så att den passar även för känslig hud, eftersom den inte tränger ner så djupt i huden. Kan blandas med andra produkter. Använd på kvällen.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution - Peeling som innehåller salicylsyra (BHA) och som passar oren hy. Använd på morgonen och enbart på problemområden.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - Stark peeling med röd färg som innehåller en blandning av AHA och BHA syror. Använd bara om du är van vid syraexfolierande produkter och inte har en känslig hud. Använd upp till 2 gånger i veckan på kvällen.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% - Gelékräm som verkar uppljusande på huden och verkar utslätande på en ojämn hudyta. Passar speciellt för dig som har ärr och ojämnheter på grund av orenheter. Använd både morgon och kväll.

Retinol och C-vitamin
The Ordinarys populäraste produkter, förutom de som innehåller syror, är produkterna som innehåller A-vitamin och C-vitamin. Båda verkar för att motverka de första ålderstecknen och verkar anti-aging. Retinol föryngrar huden kraftigt och används ofta även för att behandla acneärr och hudojämnheter. Vitamin C riktar istället in sig på solskador och pigmenteringar.
Om du vill använda både retinol och C-vitamin så använd den ena på morgonen och den andra på kvällen. Eller använd dem växelvis i en 3-4 veckors cykel, och byt sedan. På så sätt kan huden bättre ta till sig de olika ingredienserna. Det är däremot inte att rekommendera att använda produkter som innehåller retinol tillsammans med exfolierande produkter.
Tänk även på att alltid använda solskydd när du använder produkter med retinol och C-vitamin eftersom de gör huden känslig för solljus.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion - En behandlande emulsion för åldrande hud som innehåller en inkapslande retinol och en ny form av retinoid som minskar hudirritation. Börja med att använda en gång i veckan och öka sedan antalet gånger successivt när huden vant sig vid produkten. Använd på kvällen.

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% - En kraftfull C-vitamin för åldrande hy. Jämnar ut linjer och ger lyster åt huden. Kan mixas med andra produkter för att spä ut produkten. Använd en gång om dagen.

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone - En kraftfull C-vitaminprodukt för åldrande hy. Silikonet gör att produkten känns mjukare och är lättare att applicera. Även den kan blandas med andra produkter för att spä ut. Använd på kvällen.

Återfuktande produkter och vegetabiliska oljor
Även om The Ordinary är mest kända för sina aktiva produkter har de även fantastiska återfuktande och närande serum samt vegetabiliska oljor. Dessa produkter är perfekta för att kombinera med andra produkter. Och varje hudvårdsrutin borde innehålla minst en återfuktande produkt. Känslig och torr hy mår bra också bra av att inkludera en närande och skyddande olja i sin dagliga rutin. Även om det kan låta lite motsägelsefullt så mår även en oren och acnebenägen hy mår bra av olja.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA - Återfuktande ansiktskräm för alla hudtyper. Gör huden mjuk och smidig utan att lämna en oljig känsla. Kan blandas med olja för att göra produkten mer näringsrik. Använd både morgon och kväll.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - Återfuktande serum med en mix av hyaluronsyror och som är tjockare i konsistensen. Ett måste för torr, känslig, normal och mogen hy. Använd både morgon och kväll.

The Ordinary Marine Hyaluronics - Också ett serum som innehåller hyaluronsyra men som är lättare i konsistensen och passar bättre för blandhy och en fet hy. Använd både morgon och kväll.

The Ordinary Marine Hyaluronics - En växtbaserad squalan återfuktar huden utan att lämna en kladdig känsla. Passar för alla hudtyper och kan även användas i håret. Använd både morgon och kväll.

The Ordinary "B" Oil - Som en multivitamin för huden! Vegetabilisk olja som innehåller squalan, en renad form av mikroalger och 8 olika oljor som innehåller antioxidanter. Passar för alla hudtyper och kan användas dagligen.

The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil - Innehåller Marulaolja som är full av antioxidanter och essentiella fettsyror och flavonoider. Passar alla hudtyper. Kan även användas i håret. Använd dagligen.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil - En lugnande olja som passar extra bra för väldigt känslig hy. Innehåller olja från gurkkärnor som lugnar och skyddar huden. Använd dagligen.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil - Fyllig arganolja som passar extra bra för torr hy men även för håret. Skyddar och stärker huden. Använd dagligen.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil - Nyponfröolja som passar torr och åldrande hy, samt andra hudtillstånd som akne. Använd på kvällen.

Antioxidanter
Några av de mest spännande produkterna hos The Ordinary är de som innehåller antioxidanter. Antioxidanter är en aktiv ingrediens men som det tar ett tag innan man ser effekterna av. Även om antioxidanter inte har en direkt effekt så kommer du att upptäcka att din hy blir starkare och fräschare med tiden. Antioxidanter passar alla hudtyper.

The Ordinary EUK 134 0.1% - Detta serum innehåller en av de mest kraftfulla antioxidanterna på marknaden som ger din hud skydd dygnet runt. Den är vatten- och oljefri och passar därför alla hudtyper. Blanda inte med produkter som innehåller C-vitamin eller syror eftersom de minskar effekten av antioxidanterna. Kan kombineras med övriga produkter. Använd morgon och kväll.

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% - Anti-age serum som är fullt av antioxidanter. Kan blandas med ansiktsoljor och C-vitamin produkter. Använd dagligen.

Resultatinriktade och kombinerade produkter
The Ordinary har många produkter som riktar in sig på ett specifikt område och även kombinerade produkter som löser många problem samtidigt. Produkterna som riktar in sig på ett specifikt område passar bäst för att använda när problemet uppstår och kan kombineras med de flesta andra produkter. Kombinerade produkter innehåller flera aktiva ingredienser.

The Ordinary Buffet - Buffet är en kombination av flera olika peptider, probiotika och aminosyror och har en anti-aging effekt. Passar för hy som precis börjat få ålderstecken och en åldrande hy. Använd morgon och kväll.

The Ordinary Buffet + Copper Peptides 1% - En kraftfullare version av Buffet som innehåller 1% kopparpeptider. Dessa peptider boostar hudens immunförsvar, kollagenproduktion och skyddar huden mot inflammationer. Eftersom serumet är så kraftigt passar det bäst för hud som redan har ålderstecken. Använd morgon och kväll.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - Renande produkt för en oren hy med tilltäppta porer som innehåller zink för att lugna inflammationer i huden. Ska inte användas tillsammans med produkter som innehåller C-vitamin. Använd både morgon och kväll.

The Ordinary Caffein Solution 5% + EGCG - Ögonserum som reducerar påsar under ögonen och mörka ringar. Använd under ögonkräm morgon och kväll.

The Ordinary Matrixyl 10% + HA - Innehåller peptider och passar för en åldrande hud. Behandlar både statiska rynkor och uttryckslinjer. Använd både morgon och kväll.

The Ordinary Argireline Solution 10% - Kallas även för botox på burk. Passar för en åldrande hud och behandlar framförallt linjer i pannan och runt ögonen. Använd bara där behov finns. Kan användas både morgon och kväll.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA - Serum som behandlar pigmentfläckar. Formulan han en hög koncentration av Alpha Arbutin som ger en bättre effekt än Arbutin. Använd morgon och kväll.

 

Shoppa hudvårdutiner