The Ordinary Guide

Ända sedan The Ordinary lanserades har varumärket älskats för sina plånboksvänliga och effektiva produkter. Men visste du att du får bättre resultat om du kombinerar produkterna? Det kan dock vara lite klurigt att veta vilka kombinationer som passar ihop. Vi har därför satt ihop en guide för hur du kombinerar The Ordinarys produkter för varje hudtyp — så att du kan få resultaten du drömmer om.

Läs mer om The Ordinarys produkter här: Så kombinerar du nyheterna från The OrdinarySå använder du The Ordinarys produkterSå maxar du resultaten med The Ordinary

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Torr hy

Morgon: Squalane Cleanser, Marine Hyaluronics, 100% plant Derived Squalane, Natural Moisturizer

En torr hud har ofta svårt att bevara fukt på egen hand, och kan därför behöva lite hjälp på traven. A & O för alla hudtyper är rengöring. Starta därför din rutin med en mjukgörnade och återfuktande rengöring. Följ upp med ett serum som innehåller hyaluronsyra. Hyaluronsyran hjälper till att kapsla in fukt i huden och tränger in på djupet. Kombinera med Squalane som gör huden mjuk och reducerar torrhet, och avsluta med en skön återfuktande ansiktskräm.

Kväll: Squalane Cleanser, Glucolic Acid 7% Toning Solutions, Marine Hyaluronics, 100% Plant-Derived Squalane, Natural Moisturizing Factors + HA

Nu får det dags för hudens andra omgång av den återfuktande rutinen. Använd samma produkter som på morgonen med addera en toner mellan rengöringen och serumet. Glucolic Acid ger en mild exfoliering som påskyndar cellförnyelsen och trollar bort torrhetslinjer.

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Mogen hy

Morgon: Squalane Cleanser, Buffet, Hyaluronic Acid 2% + B5, Natural Moisturizing Factors + HA,.

Om ålderstecken som rynkor är ditt största problem så har The Ordinary ett brett utbud av produkter. Men vill du få ut så mycket som möjligt av din rutin så fungerar produkterna bäst om du kombinerar dem. Buffet är en mångsidig produkt som behandlar många ålderstecken. Sedan applicerar du Hyaluronic Acid 2% + B5 som innehåller massor av fukt som ”plumpar” din hy och får den att se fylligare ut. Återfukta ytterligare med Natural Moisturizing Factors + HA.

Kväll: Squalane Cleanser, Buffet, Retinol 0.5% In Squalane, 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Under natten så reparerar huden sig, och då passar det utmärkt att addera retiolprodukter som påskyndar processen och ger en ungdomligare hy. Kom ihåg att retinol kan skapa hudirritationer till en början så börja försiktigt. För att kapsla in fukten och motverka irritationer avsluta med den återfuktande Rose Hip Seed Oil.

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Fet hy och förstorade porer

Morgon: Squalane Cleanser, Niacinamide 10% + Zink 1%, 100% Plant-Derived Squalane, Azelaic Suspension 10%

Fet hy och orenheter kan ha många orsaker och Niacinamid är perfekt för att balansera talgproduktionen och verkar dessutom porsammandragande. Applicera sedan Plant-Derived Squalane som återfuktar huden och motverkar överskottsprouktion av olja. Avsluta med Azelaic Suspension 10% som är en lätt återfuktande kräm som motverkar orenheter.

Kväll: Squalane Cleanser, Salicylic Acid 2% Masque, Niacinamide 10% + Zink 1%, 100% Plant-Derived Squalane, Azelaic Suspension 10%

Varför ändra ett vinnande koncept? Fortsätt med samma rutin på kvällen men lägg till Salicylic Acid 2% Masque efter rengöringen. Den hjälper till att ytterligare exfoliera huden och förbättra hudstrukturen. Låt verka 10 minuter innan du sköljer av och applicera sedan efterföljande serum. 

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Oren hud med acne och blemmor

Morgon: Squalane Cleanser, Niacinamide 10% + Zink 1%, 100% Plant-Derevied Squalane, Azelaic Suspension 10%

En hud med mycket talg har lättare att få orenheter. Niacinamid är perfekt för att balansera talgproduktionen och motverka tilltäpptheter. För att talgproduktionen ytterligare ska hållas i balans är även återfuktning viktigt applicera därför Plant-Derived Squalane efter. Avsluta med Azelaic Suspension 10% som är en lätt återfuktande kräm som även den motverkar orenheter.

Kväll: Squalane Cleanser, Glycolic Acid 7% Toning Solution, Salicylic Acid 2% Solution, Azelaic Suspension 10%

Glycolic Acid Toner minskar hudirritationer och har en exfolierande effekt av glykolsyra. När huden är exfolierad applicera Salicylic Acid som rengör porerna på djupet samtidigt som det verkar antiinflammatoriskt och motverkar orenheter. Avsluta med Azelaic Suspension som är en lätt återfuktande kräm som även den motverkar orenheter.

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Pigmenteringar och ojämn hudton

Morgon: Squalane Cleanser, Alpha Arbutin 2% + HA, Niacinamide 10% + Zink 1%, Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Motverka pigmentfläckar under dagen med Alpha Arbutin som verkar melaninhämmande för att motverka överproduktion av melanin som är orsaken till mörka fläckar. Nästa steg, Niacinamid, hjälper till att balansera huden så att den får fin lyster. Och som sista steg Magnesium Phosphate som är en lättare ansiktskräm full av antioxidanter som minskar hyperpigmenteringar och ger fin lyster. Glöm inte solskydd!

Kväll: Squalane Cleanser, Alpha Arbutin 2% + HA, Lactic Acid 10% + HA 2%, Azelaic Suspension 10%

Skulle det inte vara trevligt att vakna upp med mindre mörka fläckar? Det är vad den här kombon är till för! Börja med ytterligare dos av den melaninhämmande Alpha Arbutin för att verkligen jobba på djupet med pigmenteringar. Lactic Acid tar bort döda hudceller som får din hy att se grå och tråkig ut. Avsluta med Azelaic Suspension som ytterligare ljusar upp din hy. 

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Lysterfattig hy

Morgon: Squalane Cleanser, Hyaluronic Acid 2% + B5, Ascorbyl Tetraisopalmitat Solution 20% in vitamin F, Azelaic Suspension 10%

Ibland känns huden allt annat än rolig och i stort behov av en lysterinjektion. Börja med att tillföra fukt, och åter fukt med Hyaluronic Acid. Nu är det dags för högkoncetrerad C-vitamin i form av Ascorbyl Solution som verkar uppklarande på hudtonen och ger den en ny lyster. Avsluta med Azelaic Suspension efter ytterligare ljusar upp hyn.

Kväll: Squalane Cleanser, Hyaluronic Acid 2% + B5, 100% L-Ascorbic Acid Powder, Natural Moisturizing Factors + HA

Börja precis som på morgonen med att tillföra huden en rejäl fuktdos i form av Hyaluronic Acid. Därefter är det dags att ta till en ännu kraftfullare C-vitaminprodukt. L-Ascorbin Acid pulver är ett pulver som du blandar i din Natural Moizturizing hudkräm. Denna magiska kombo ger synbart uppklarnad hudton med massor av lyster.

EC-gold-divider-1022x6px (1).jpg

Känslig och reaktiv hy

Morgon: Squalane Cleanser, Hyaluronic Acid 2% + B5, 100% Organic Cold-Pressed Borage Seed Oil, Azelaic Suspension 10%

En känslig hy behöver skonsamma produkter som återfuktar och som samtidigt stärker hudbarriären. Hyaluronic Acid tillför huden massor av fukt samtidigt som den hjälper huden att själv binda fukt. Borage Seed Oil är en vårdande och närande olja som är perfekt för en känslig hy som behöver lugnas. Avsluta din rutin med Azelaic Suspension som är en lättare kräm med gel-textur som verkar inflammationshämmande och lugnar huden. 

Kväll: Squalane Cleanser, Glycolic Acid 7% Toning Solution, Marine Hyaluronic, Natural Moisturizing Factors + HA

Varför laga något som inte är trasigt? Gör en copy, paste på morgonens rutin och du är redo för din skönhetssömn.