Black Friday

Massor av produkter -60%

Filtrera

Black Friday på eleven

Black Friday på eleven
På Black Friday den 29 november 2019, så laddar vi upp med massvis av riktigt bra erbjudanden på eleven.se. Du kommer att hitta mängder av prissänkta produkter och Black Friday-erbjudanden på skönhetsmärken från en mängd stora och populära varumärken hos eleven. Förbered dig på årets köpfest — makeup, parfym, hårvård och hudvård till riktigt bra priser. Vi kommer dessutom att uppdatera med nya erbjudanden, allt för att du ska kunna göra en riktigt bra deal.

Vad är Black Friday?
Black Friday är årets största shoppingdag i USA, då mängder av fysiska butiker och butiker online erbjuder billigare varor. Den infaller fredagen efter Thanksgiving som alltid är den fjärde torsdagen i november. Black Friday är startskottet på julhandeln och är en av de största shoppingdagarna i världen. Många butiker öppnar redan vid midnatt eller tidigt på morgonen och har öppet sent. Ofta ringlar sig köerna långa utanför butikerna innan de öppnat. På senare tid är det även många som sitter förberedda med datorer, telefon eller surfplatta när rean börjar. Namnet Black Friday börjades användas någon gång på 1960-talet i delstaten Philadelphia och myntades troligen av poliser för att beskriva trafikkaoset efter Thanksgiving. Det finns andra som menar att begreppet istället började användas för att beskriva hur butikers budget gick från röda till svarta siffror, det vill säga från dåliga till att klara budgeten för året.

Black Friday I Sverige
Det var först på 2010-talet som Sverige tog till sig begreppet Black Friday. Men det dröjde till 2014 innan det slog igenom och har nu blivit en självklar shoppingdag. Dessutom växer den sig större för varje år — allt fler butiker hakar på, reorna och erbjudandena blir bättre och allt fler shoppar. Numera är Black Friday så pass stort att det räknas som en av de största dagarna för handeln i Sverige. Många butiker har även utökat konceptet till Black Weekend, eller Black Week och ger sina kunder erbjudanden och reor under en längre tid istället för den ursprungliga fredagen.

Här hittar du Black Friday rean
Över hela Sverige kan du hitta fysiska butiker med Black Friday-reor men på senare tid har rean blivit lika stor online. Många butiker har dessutom samma erbjudanden online som de har i butik. Det finns även webbshoppar som kör Black Friday, i USA börjar den då på måndagen efter och heter Cyber Monady som är Black Friday fast på nätet. Självklart så kör vi också Cyber Monday på eleven där du kan fortsätta din jakt efter de bästa skönhetsprodukterna.