Hudvård

After Sun

Att ta hand om huden i samband med att du vistas i solen är A och O för att få en vacker, jämn och hållbar solbränna. Allra viktigast är att skydda huden från solens skadliga strålar med hjälp av ett solskydd för att på så sätt reducera risken för brännskador och undvika att huden åldras i förtid, samtidigt som SPF hjälper dig att successivt uppnå en snygg bränna som håller länge. After sun är en annan minst lika viktig del av solvård och, som namnet antyder, används efter solandet.

After sun-produkter verkar för att återfukta huden på djupet för att minska risken att huden blir torr, stram, eller fjällar och flagnar efter att den exponerats för sol. Till skillnad från vanliga bodylotions och ansiktskräm innehåller aftersun-produkter dessutom ingredienser som känns svalkande för solbränd och varm hy. Utöver att ge huden en en behaglig, sval och och fräsch känsla hjälper aftersunprodukterna huden att återhämta sig snabbare efter solningen. Här hittar du ett brett utbud av after sun-produkter i både sprayform, kräm, lotion och olja från märken som Clarins, Sensai, Shiseido och NUXE.

Har du bränt dig i solen?

Att applicera och återapplicera solskydd under dagen gör att du undviker att du bränner dig i solen. Men ibland är olyckan framme. När du bränt dig: applicera din after sun och boosta nedkylningsprocessen med hjälp av en handduk som är fuktad med kallt vatten. Eller svep en handduk runt ett par isbitar och badda försiktigt på den brända huden.