OBH Nordica
OBH Nordica Björn Axén Volumaster

Utgått Fri frakt från 199 kr
Beskrivning

En unik produkt skapad av Björn Axén. Volumaster skapar volym från hårbotten och ger användaren en känsla av 2-3 gånger mer hår. En ökad hårvolym är något som ständigt efterfrågas i Norden där många har tunt och platt hår.

Idén till Volumaster fick Peter Hägelstam, Creative Director hos Björn Axén, när han arbetade med en stor modevisning i New York. Alla modellerna med afrofrisyer hade rakpermanentats och fick stor uppmärksamhet. Efter några veckor började den naturliga krusningen växa ut och frisyrerna lyftes från hårbotten och skapade en enorm fyllighet. Idén till Volumaster var kläckt.

Med Volumaster arbetar man igenom håret sektionsvis. Det är håret 4-5 cm närmast hårbotten som skall klämmas åt. Extra hållbarhet kan man få genom att tupera håret innan det formas med Volumaster. Problem med virvlar som delar upp håret löser Volumaster genom att dölja kala ytor och skapa en homogen frisyr. Alla som hittills testat produkten har upplevt en ökad hårvolym.

Volumaster är utvecklad med frisörernas hårda krav. Den erbjuder snabb uppvärmning samt en extra lång sladd på 2,8 meter.

  • Lyfter håret från hårroten & skapar fantastisk volym.
  • Patenterad utformning av värmeplattorna.
  • Keramisk beläggning för skonsam behandling.
  • Extra lång sladd på 2,8 meter.
  • Demonstrations-DVD medföljer.
  • 2 års garanti.

Björn Axén Tools Volumaster 15s - instruktionsfilm

Användning

Volumaster är det perfekta redskapet för att ge håret extra volym och ett lyft från hårbotten. Tunt fint hår framstår som fantastiskt fylligt när man har använt Volumaster. Tvätta håret som normalt. Se till att håret är torrt och kamma igenom det väl. Det är viktigt att håret är helt torrt. Använd med fördel en stylingprodukt som t ex hårmousse innan håret torkas. Om man har väldigt långt eller tjockt hår kan det vara lättare att använda hårklämmor för att dela upp håret.

Lägg Volumaster på ett jämnt, värmetåligt underlag. Sätt i kontakten i vägguttaget och apparaten värms upp. Efter 1-2 minuter är Volumaster klar att använda. Använd inte Volumaster på peruker eller konstgjort hår utan att prova på en liten hårslinga först, det finns risk för att peruker och konstgjort hår smälter.

Om man väljer att starta uppifrån hjässan rekommenderas att man hoppar över det översta hårlagret (kring benan) så att man försäkrar att håret förblir helt rakt uppe på huvudet. Det översta hårlagret ska därför inte stylas med Volumaster men får automatiskt volym när resten av håret behandlas. Kamma en ca 5 cm bred hårslinga av underhåret. Du får bäst resultat om du touperar håret lätt innan du använder Volumaster. Genom att toupera håret blir effekten av Volumaster mer hållbara samtidigt som vågorna blir mindre synliga när håret borstas igenom efter avslutad styling.Lägg hårslingan mellan plattorna intill hårbotten med den tjockaste delen på Volumaster mot hårbotten. Tryck ihop tången lätt i ca 1-2 sekunder och släpp. OBS! 1-2 sekunder är tillräckligt för att få önskad effekt. Längre värmepåverkan är inte bra för håret och ger inte större effekt. Notera att Volumaster endast ska användas på håret närmast hårbotten. Var uppmärksam på att fingrarna inte är i närheten av de varma plattorna. Fortsätt med nästa hårslinga. Om du vill styla samma hårslinga en gång till, vänta tills håret svalnat. Bäst resultat uppnås om Volumaster används på hela håret men om man har bråttom kan man lätt skapa extra volym genom att använda Volumaster på de ställen där ökad volym önskas.

Borsta eller kamma håret efter avslutad styling så att touperingarna borstas ut. Man kan därefter fortsätta locka eller använda plattång i resten av håret om så önskas. Volumaster kan användas på alla hår, men effekten blir bäst på hår som är längre än 10 cm. Var uppmärksam på att apparatens varma plattor inte kommer i kontakt med hårbotten, ansikte, hals eller händer.

Artikelnummer: ELEVEN3739

Upptäck mer som OBH Nordica Björn Axén Volumaster

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.