Hårvård

Hårtork & Hårfön

Att använda hårfön för att föna håret är inte bara att torka håret från blött till torrt utan att föna håret kräver sin snits och med hjälp av en del verktyg och bra produkter kan du komma långt! Hårfönen är ett mycket allsidigt stylingverktyg som utöver att blåsa håret torrt kan användas för att styla och forma det till den look du vill ha. Med hjälp av olika tillbehör och borstar kan du skapa hållbara, böljande lockar eller tona ned ett hår med självfall till en slätare frisyr utan att behöva använda plattång. Genom att styla håret från fuktigt till torrt får du dessutom mycket varaktiga resultat som får frisyren att hålla längre än en styling som gjorts med lock- eller plattång.

Många professionella hårfönar är idag joniserande, vilket reducerar mängden statisk elektricitet i håret. Detta gör att håret blir mindre frissigt och ger en mjukare och mer lätthanterlig frisyr. Annan teknologi som ofta används i nyare modeller är turmalin (Tourmaline), vilket är en typ av ädelsten som stänger hårets yta och ger det mer glans.

Hårföna håret effektivt och skonsamt

Om du har långt hår är det bra att dela upp håret i olika sektioner för att sedan blåsa ut håret sektion per sektion. Det blir mer skonsamt istället för att håret ska utsättas för konstant värme vilket bara sliter på alla hårstrån i onödan.

Använd munstycke för koncentrerad styling

Använd ett munstycke för att sprida värmen jämnt i olika sektioner. Du kan ta ett volymstycke som är lite större och passar fint när man vill forma naturliga lockar. Testa även ett mindre munstycke som är anpassat för att koncentrera sig på mindre ytor och mer styling.

Skydda håret mot värmen när du fönar

Liksom all värmestyling riskerar flitig användning av en hårfön att slita på håret. Vi rekommenderar därför att du använder värmeskydd och återfuktande hårvårdsprodukter för att håret ska behålla sin kvalitet och styrka.

Hos oss hittar du hårfönar från professionella märken som ghd, GA.MA, BaByliss och Amika.

Filtrera