Så lyckas du med din contouring; Steg-för-steg!

2015-09-30

Skulptera och Definiera.

Contouring har ju varit (och är fortfarande) otroligt hett. Ett ganska uttjatat ämne, men ändå ständigt aktuellt och jag använder mig själv av det dagligen, både i jobbet och privat.

Du kan göra otroligt mycket med ljus och skuggor; framhäv, förminska och dölj partier i ansiktet. Hur ska man då gå tillväga? Här kommer en liten snabbguide på hur du enkelt kan uppnå resultatet av en levande och frisk hy med lyster. Contouring framhäver och förbättrar, med ett resultat som i dagsljus fortfarande ger en naturlig look.

Oavsett vilken hudtyp, hudfärg, ålder eller ansiktsform du har, så måste du börja med att återfukta huden med åtefuktande produkter. Makeupen fördelas lättare och jämnare om den är återfuktad. Nästa steg är foundation. En av de vanligaste frågorna jag får, är om foundation, och hur man hittar rätt färg. Min hemlighet? Blanda! Jag blandar i princip alltid för att få till den perfekta nyansen. Om du har en foundation som är lite ljusare , som passar dig bäst när du är som blekast, och en lite mörkare som funkar när du är ditt brunaste, så mixar du dem och reglerar efter årstid. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om foundation men får återkomma med det i ett inlägg längre fram, nu är det fokus contouring.

Det finns väldigt bra paletter med allt du behöver för att definiera och skulptera ditt ansikte. Jag har valt ut två stycken som jag vill rekommendera.

IsaDora Face Sculptor med bronzingeffekt ger dig en härligt fräsch solkysst look på ett kick. En matt bronzer att skulptera med, en gold bronzer med highlighting-funktion som samtidigt ger glöd åt huden, och det korallfärgade rouget som ger fin fräschör på äppelkinden. En bonus är att du får tips om hur du ska applicera de olika skuggorna på baksidan av förpackningen. En prisvärd produkt som är enkel att använda.

Anastasia Contour Kit innehåller 6 olika nyanser och finns både för ljusare och mörkare hy, så du kan göra alla tänkbara kombinationer. Både lite kallare och varmare nyanser, t ex banana som är lite gulare är otroligt fin för att få lite värme till huden eller för att dämpa rödhet. En superfin palett, väl värd att investera i om du gillar contouring.

Hur du gör för att få ditt allra vackraste jag beror först och främst på hur ditt ansikte är format. Några exempel:

Kindbenen: applicera mörk skugga direkt under kindbenet, börja vid öronsnibben och följ kindbenet, stoppa när du är i linje med pupillen ungefär. Applicera highlighter uppe på kindbenet, det lyfter fram och framhäver kindbenen vackert.

Pannan: om du har hög panna kan du förminska den lite genom att applicera en mörkare skugga längst hårlinjen, så nära som möjligt utan att komma in med produkt in i håret.

Tinningarna: om du har ett brett ansikte kan du skulptera det genom att applicera en mörkare skugga i tinningarna.

Näsan: den definieras och förfinas genom att skulptera på båda sidor av näsryggen samt att du ringar in nästan hela nästippen, lämna öppet 1/3 uppe på näsan. Funkar utmärkt att bara försköna nästippen om du redan har smal definierad näsa eller tvärtom om du har bred näsa men petit nästipp gör då bara näsryggen.

Hakan: definieras genom att göra en u-formad skuggning från hakspetsen och upp mot munnen.

Käklinjen: definieras genom att markera precis på kanten under hakan och bakåt mot mot halsen.

Läppen: Lite pluteffekt får du genom att highlighta amorbågen. En tunn linje en liten som följer amorbågen och en liten bit ut på sidorna ger fin effekt.

Ögonen: Ett omedelbart lyft får du genom att highlighta området från högsta punkten på ögonbrynet och ut till brynet tar slut. Att sätta en liten dutt precis i ögonvrån öppnar upp ögat och ger en klarare, piggare blick.

Det finns hur mycket som helst man kan göra men med ovanstående tricks kommer du väldigt långt. Superviktigt att komma ihåg är att alla kanter måste skuggas ut så det ser naturligt ut, det ska bara vara skuggor i ansiktet, som ögat knappt anar. Det kan ta lite tid första gångerna du gör det men var inte rädd för att prova. Jag lovar att du kommer att bli överraskad över vilken skillnad det blir, ta tid på dig och tänk på att mörkt förminskar och ljust framhäver, det som redan är litet behöver inte bli mindre och tvärtom.