Smink

Contouring

Contouring är ett sätt att definiera och markera olika partier i ansiktet för att framhäva dina ansiktsdrag. Ofta kan ett baslager i form av foundation eller puder, som har till uppgift att ge ansiktet en jämnare hudton och reducera synligheten hos eventuella skönhetsskavanker, också medföra att ansiktet ser plattare ut. Contouringen kan appliceras efter baslagret för att konstruera skarpa och markerade kindben, fräscha och livfulla kinder eller en väldefinierad nästipp i några få enkla steg. Uppmärksammat från bland annat kändisar som Kardashian-familjen.

De olika countouring-kiten kan bestå av olika komponenter beroende av vilken effekt som ska uppnås:

Bronzer Har oftast en mörkare färg i brun ton. Används för att skulptera och markera kindben och käke, vilket ger ansiktet skarpare konturer. Här finns varmare toner och kallare toner för att matcha din hudton.

Rouge Kan med sin rosa eller persikoaktiga ton addera lite extra färg åt kinder och käkben, vilket ger ansiktet en livligare och friskare look. Ett bra alternativ om du ofta upplever att huden känns blek efter att du applicerat din foundation.

Highlighter Har oftast en ljusare ton och används för att subtilt framhäva partierna runt exempelvis käkbenen, ögonbrynen, näsan eller läpparna. Får de ansiktsdragen du vill förstärka att synas bättre och får ansiktet att upplevas som mer livfullt.

Så här applicerar du contouring

  1. Använd en primer, och applicera din foundation som vanligt.
  2. Välj en produkt för skuggning. Bör vara 2-3 nyanser mörkare än din hudton. Välj mellan en mörkare foundation, solpuder eller contouring-kit.
  3. Skugga området du vill förminska. Vi rekommendera applicering under kindben, längs tinningarna och på näsans sidor.
  4. Använd sedan en highlighter som är 2-3 nyanser ljusare än din hudton. Applicera där du vill ljusa upp ansiktet, det vill säga de högsta punkterna i ansiktet. I det här fallet kan du med fördel använda en produkt som är blank eller skimrande, men inte glittrig. Många contouring-kit har både matta ljusare nyanser, samt skimmerprodukter.
  5. Blanda och sudda ut. Knepet med en lyckad contouring, är att arbeta in produkterna ordentligt. Övergången ska inte vara synlig. Se till att tona foundation även nedanför käklinjen, ner på halsen.
  6. Avsluta med rouge för att få sminkningen att se mer levande ut. Ansiktet kan annars se för utarbetad och matt ut. Lite färg på kinderna kommer att få dig att se naturlig och fräschare ut.
  7. Fixera genom att använda ett transparant puder som gör att det håller längre.

Hos oss hittar du kit för countouring från märken som Anastasia Beverly Hills, Pixi och Yves Saint Laurent. Läs våra artiklar från Beauty Magazine hur du lyckas med contouring: Steg-för-steg med Alexandra AronssonParis Berlin Contour med Helen TorsgårdenAnastasia Contour Kit med Molkan.

Filtrera