Så får du bort gula toner med silverschampo

2019-08-07

Sommar, sol och bad är härligt men kan också vara slitsamt för håret och dessutom ge det oönskade gula toner. Då kan ett silverschampo vara räddaren i nöden. Här är allt du behöver veta om silverschampo och varför det är ett måste för alla blondiner.

Säg hej då till de gula tonerna i håret som oundvikligen uppstått efter sommaren! Ett silverschampo är alla blondiners bästa vän som gör att du får tillbaka den där kalla snygga blonda nyansen som du kom direkt från frisören.

Men, hur fungerar silverschampo?
Silverschampo innehåller lila och blå pigment som dämpar gula toner i blonda hår. Det kan inte bleka håret och göra det ljusare utan neutraliserar enbart de gula tonerna. Effekten håller till nästa tvätt, eller med lite tur lite längre.

Så använder du det:
Precis som ett vanligt schampo, men låt det verka en liten stund längre. Hur länge beror på hur ditt hår mår. Är det torrt och slitet så kan det vara en bra idé att dra ner lite på tiden. Du kan även krävas några tvättar innan de gula tonerna försvunnit. Men var försiktig så att du inte överanvänder eftersom håret då istället kan få en lila ton, speciellt om håret är torrt och skadat. Så för att vara på säkra sidan så kan det vara bra att börja försiktigt och om du inte ser någon skillnad låt schampot sitta längre.

Hur ofta ska man använda silverschampo?
Ungefär två gånger i veckan är lagom. Använder du ett starkare silverschampo så kan det räcka med en gång i veckan.

Torkar det ut håret?
Ja, det är dessvärre en nackdel att håret lätt blir torrt när du använder silverschampo. Därför är det viktigt att skämma bort håret med balsam och regelbundna inpackningar.

För att hjälpa dig att hitta rätt, så har vi samlat våra favoriter här:
Fanola No Yellow Shampoo - Detta högpigmenterade silverschampoo har redan blivit en klassiker. Eftersom det har så mycket pigment behöver du bara låta det verka en liten stund för att se resultat. Enda nackdelen är att det kan färga dina händer när du använder det, så glöm inte att använda de tillhörande handskarna.

Fudge Clean Blonde Violet-Toning Shampoo - En storfavorit bland frisörer och även ett populärt silvershampoo bland elevens kunder. Prova även Fudge Clean Blonde Damage Rewind Violet-Toning Shampoo som passar torrt och skadat hår.

Maria Nila Care Sheer Silver Colour Guard Shampoo - Härligt schampoo som vårdar samtidigt som det tar bort gula toner med björnbär. Dessutom innehåller det 100% vegansk ingredienser.

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Anti-Brass Purple Shampoo - Effektivt schampo som neutraliserar röda, bronsiga och oranga toner, och passar extra bra för hår med starka röda toner.