Märken som ej testar på djur

Sedan 2004 är det förbjudet att sälja skönhetsprodukter som testats på djur inom EU. Sedan 2013 är det även förbjudet att testa kosmetiska ingredienser på djur. Men det gäller ändå att se upp eftersom det finns kryphål i lagen som ändå gör det möjligt för företag att testa sina produkter på djur och fortfarande sälja dem inom EU. 

Vissa företag utför djurtester för att kunna exportera sina produkter till länder som har som lagkrav att produkterna ska vara testade på djur. Ett sånt land är Kina, där det krävs dokumentation på djurtester för att produkterna ska kunna säljas på den kinesiska marknaden. 

Vill du vara säker på att en produkt inte har testats på djur så finns det några certifieringar som du kan hålla utkik efter som The Beauty Bunny framtagen av PETA, Leaping Bunny och The Vegan Society. 

För oss på Eleven är det självklart att erbjuda märken som inte testats på djur, bland dessa märken hittar du bland annat Maria Nils, The Ordinary, Ida Warg, Lumene, IsaDora, bareMinerals och många fler.

 

Filtrera