Smink

Läppenna

En läppenna kan användas för att markera och framhäva dina läppars konturer eller fungera som baslager för att få läppstiftet att hålla längre. Med läppennor i starka färger kan du intensifiera intrycket av ditt läppstift eller läppglans och med blekare toner kan du tona ned läpparnas färg. Du kan även med hjälp av läppennor markera dina läppar för att ge dem ett uttryck av att se större eller mindre ut, beroende på vad du önskar. Läppennor behöver inte enbart användas som en grund innan läppstift eller läppglans. Det går utmärkt att använda läppennan enbart, som oftast ger en snygg matt look.

Hur gör man då?

  1. Vässa pennan ordentligt och fyll i konturerna först, våga måla något utanför, det är själva tricket för att få illusionen av något mer fylliga läppar. Eftersom pennan är matt är det lättare att få raka linjer när du målar något utanför läppkonturerna. Måla en rund amorbåge för att få ett ordentligt plut.

  2. Fyll i resten av läppen med samma penna

  3. För att undvika känslan av torr läppar när du använder enbart läppenna, ta då gärna cerat eller läppstift i samma färg och placera det i mitten av underläppen. Smacka några gånger med läpparna. Om du använder lite läppstift för att inte få känslan av torra läppar, tänk då på att inte få det för nära där du målat med läppennan utanför konturerna. Detta kan då förstärka den "fejkade" linjen.

Här hittar du ett brett utbud av läppennor i olika former från märken som Make Up Store, Max Factor, Rimmel och Clarins.

Filtrera