Smink

Läppmakeup

Liksom din hud behöver dina läppar omtanke och vård för att hålla sig mjuka och sköna. I en torr kontorsmiljö eller under de kyligare vintermånaderna är läpparna beroende av fukt och skydd för att inte bli torra och nariga. Som tur är finns det en mängd olika typer av produkter som både återfuktar och piffar upp läpparna med färg. Läppbalsam är räddaren i nöden för alla torra läppar och ger dem en frisk och mjuk känsla. Om du vill vårda läpparna och samtidigt ge dem lite färg, skimmer eller lyster finns det även en mängd olika läppstift och läppglans som är återfuktande.

För dig som bara vill ha en lite ljusare nude-känsla på läpparna uppnås det enklast genom att använda ett läppbalsam med matt finish, vars naturliga återfuktande egenskaper ger läpparna den vård de behöver för att framhäva din naturligt hudnära ton.

En läpprodukt skyddar dina läppar från sviktande klimatförändringar samtidigt som den håller dina läppar mjuka. Den ser också till att små fina linjer runt munnen blir mindre framträdande och kan även ge ett fylligare utseende om du så önskar.

Mjuka läppar och hållfast läppstift

Ett tips för att göra läpparna extra mjuka är att massera dem lätt med en läppeeling innan du applicerar läppbalsam. Massagen avlägsnar döda hudceller och ökar blodgenomströmningen i läpparna vilket ger dem en fräschare känsla, jämnare yta och friskare färg som dessutom får ditt läppstift eller läppglans att hålla bättre.

Några knep för att få ditt läppstift eller läppglans mer hållfast är till exempel att använda läppenna som bas. Måla med läppennan över hela läppen, det gör att läppstiftet eller läppglanset får en bas att fästa i. Dessutom blir färgen mer jämn om du grundar med läppenna över hela läppen. När du har applicerat ett lager med läppstift på läpparna kan du bita av på papper och försiktigt pudra läpparna med transparent puder, för att sedan applicera ännu ett lager läppstift. Så målar du kyssäkta läppar!

Filtrera