Smink

Ögonskugga

Ögonskugga finns i många olika texturer, färg och finish – och med vårt stora utbud av ögonskuggor kan du lätt hitta din favorit. Oavsett om du gillar ögonskugga i puderform eller krämögonskugga, glittriga, matta, eller starka nyanser. Med rätt makeupteknik och bra sminkpenslar kan du göra underverk med din blick. Tänk på att alltid vara lätt på handen när du applicerar ögonskugga, och tona färgen ordentligt så du undviker skarpa kanter på din ögonskugga. Det krävs lite träning för att skugga som en makeupartist! Att ögonen är det första vi lägger märke till hos en person är ingen hemlighet. Därför kan det vara bra att lära dig vilka ögonskuggor som framhäver just dina ögon, och får dem att verkligen hamna i fokus.

Ögonskuggor för blå ögon

Använd gärna varma toner till dina blåa ögon. Nyanser som till exempel guld, bronze, orange, brun och aprikos kommer att passa dig som är blåögd helt perfekt, då det är kontrastfärger till blått. Du kan även använda en grå/blå eyeliner eller blå mascara, det plockar upp din blåa ögonfärg och framhäver ögonen.

Ögonskuggor för gröna ögon

Grön är en ögonfärg som passar bra till de flesta färgpaletter inom ögonskugga. Prova med fördel ögonskuggor som går i lila nyanser, det brukar ge gröna ögon ett extra lyft eftersom de flesta grönögda har en gul nyans i färgen vilket är kontrastfärg mot lila. Andra färger som framhäver gröna ögon lite extra är rosa, gult, blått och orange.

Ögonskuggor för bruna ögon

Kallare nyanser är att rekommendera om du har bruna ögon. Kalla toner av silver, lila och blått förstärker djupet i din blick. Bruna ögon med en hint av gult passar extra bra med lila toner i din ögonmakeup. Bruna ögon som går mer åt orange passar bra i blåa toner, samt att bruna ögon som går mer åt det röda hållet basar bra med gröna toner.

Ögonskuggor för melerade ögon

Har du melerade ögon kan du verkligen experimentera med både kontrastfärger och komplementfärger så det står härliga till. Plocka upp färger från din ögonfärg och använd på ögonskuggan för att framhäva ögonen. Eller använd en så neutral färg som möjligt, i jordnära toner, som låter dina naturliga färger i ögonen lysa i fokus.

Upptäck, utforska, skapa – bara din fantasi sätter gränsen!

Filtrera