Hudvård

Solkräm

Huden är med oss hela livet och skyddar oss från skadligt solljus med hjälp av sitt naturliga pigment. Men att skydda vår hud från alla solens skadliga strålar innebär att vi behöver använda skydd från produkter med SPF. SPF står för Sun Protection Factor och är ett mått på hur väl en solkräm skyddar huden från UVB och UVA-strålar. UVB-strålar hjälper dig att bygga upp ett skyddande pigment men kan också göra att du bränner dig om du solar för länge. UVA-strålar tränger långt in i huden och gör vårt nuvarande pigment mörkare vilket också innebär att din hud kan åldras för tidigt och bli rynkig.

Du väljer ditt solskyddsmedel med rätt styrka efter ditt behov och situation. Det är alltid bra att ha solskydd men ibland behöver man starkare skydd även fast solen inte är som starkast. Detta beror på att du vistas längre i solen i perioder och det är så man väljer rätt styrka på solskyddet. Räkna fram din önskvärda styrka och tid i solen genom att multiplicera dina minuter i solen utan solskydd med SPF 15 eller SPF 25 för att få fram din maxtid i solen. T.ex. 15 minuter utan solskydd ger dig 225 min extra i solen med solskyddsfaktor 15, (15min X SPF15).

Men glöm inte att alla har olika hudtyper och behov, det viktigaste är att hitta en solskyddsfaktor som skyddar din hud specifikt och att du hittar en produkt som känns rätt för just dig. Idag finns det solskydd med mindre farliga ingredienser och i fler alternativ än någonsin. Hitta ett alternativ som du gillar och som skyddar din hud på bästa sätt efter dina förutsättningar. Du kan välja mellan puder, kräm, gel, sololja eller spray. Testa dig fram och glöm inte att skydda ansikte, läppar och hela din kropp innan du är i solen för bästa skyddseffekt.

I vårt sortiment hittar du alltifrån kokosdoftande klassiker från Hawaiian Tropic, lyxiga texturer från Decléor, och hudvårdande formuleringar från Dermalogica. Har du frågor på vilket solskydd som passar dig bäst? Vänligen kontakta vår kundservice som kan hjälpa dig hitta rätt!

Relaterade grupper: Aftersun | Solkräm för män | Solskyddsfaktor (SPF)

Filtrera