Hudvård

Problemhy

Problemhud med ovanligt mycket blemmor, stora porer eller feta partier i ansiktet är vanligt förekommande i tonåren men kan även följa med upp till vuxen ålder. Som tur är finns det idag mängder av hudvårdsprodukter som kan ge fet och oren hud den vård och balans den behöver för att kännas fräsch och vacker. Här hittar du ett brett sortiment av hudvårdsprodukter som ansiktskrämer, ansiktsrengöring, ansiktsmasker och makeup som är anpassad för fet och oren problemhud. Tänk dock på att du som har hudproblem kan behöva rådgöra med en hudterapeut för att hitta de produkter som passar bäst för dig.

Varför får man problemhud?

Ofta uppstår problemen på grund av att hudens talgkörtlar överproducerar talg, vilket gör huden fet och kan orsaka de inflammationer som vanligtvis ger upphov till acne. Många använder felaktigt uttorkande hudvårdsprodukter produkter för att råda bot på fet och oren hud, vilket ofta istället stressar talgkörtlarna till att producera ännu mer talg som motreaktion. Problemhud behöver precis som vanligt hud både fukt och näring, vilket den kan få med hjälp av speciella hudvårdsprodukter.

Hudvård vid problemhy

Fet och oren hud behöver ansiktskräm och ansiktsrengöring med egenskaper som kan rengöra och återfukta huden utan att torka ut den. Många hudvårdsprodukter för problemhud har också en antibakteriell och antiinflammatorisk effekt som syftar till att minska förekomsten av de inflammationer som ofta är orsaken att till blemmor och rodnader uppstår. Hudvårdsprodukter för problemhud är sällan oljebaserade och innehåller ingredienser som öppnar upp porerna och håller huden fräsch och matt hela dagen.

Smink vid problemhy

Smink anpassat för problemhud innehåller liksom hudvårdsprodukter ämnen som är skonsamma mot huden och minskar risken för tilltäppta porer, som är en vanlig orsak till inflammationer. För personer med ovanligt fet eller torr hud kan också smink med naturliga ingredienser också vara ett bra alternativ för att skapa en bättre balans och mindre irritation.

Se våra produkter anpassade för att vårda rodnad och irritation.

Filtrera