Hudvård

Ekologisk Parfym

En ekologisk parfym är ett naturligt alternativ till de på kemisk väg framställda parfymerna. I en ekologisk parfym är doftnoterna helt baserade på blommor, örter, frukter och andra växtbaserade ingredienser som odlats miljövänligt. Deras extrakt och eteriska oljor utgör basen i doften, som kan spänna från alltifrån enkeltonade blomdofter till komplexa kryddkompositioner.

Att naturliga och ekologiska parfymer är mindre vanliga än konventionella parfymer beror framförallt på att de är både mer komplicerade och dyrare att framställa. Att hitta och utvinna de naturliga, och ibland sällsynta ingredienserna till exempel, är en betydligt mer komplex process än att framställa syntetiska doftnoter i ett labb. En annan avgörande faktor som väger till de konventionella parfymernas fördel är att de har en längre hållbarhet på grund av de kemiska konserveringsmedel som tillsätts.

Välj en ekologisk parfym eller deodorant för att värna både din egen kropp och miljön, och för att njuta av naturliga och de egenskaper som hör dom till. En naturlig doft kan vara uppiggande eller avslappnande till exempel – förutom att vara pricken över i:et i din personliga stil! Hos oss hittar du ekologiska dofter från märken som NUXE, Weleda och Neal's Yard Remedies.