Hållbar skönhet

Begreppet Hållbar skönhet är väldig brett begrepp som kan innefatta mycket som till exempel ekologiskt, naturligt, veganskt, creulty free och mycket mer. Gemensamt är att de alla har ett tydligt hållbarhets fokus. Hos Eleven hittar du lätt veganska och ekologiska produkter via märkningen som visas på produkten.

Ekologisk skönhet

En ekologisk produkt är helt, eller till viss del, producerad med ingredienser som tagits fram på ekologiskt sätt. Det vill säga utan kemikalier och med hänsyn för miljön. Ekologisk hudvård är lika effektiv som “vanlig” hudvård. Kom ihåg att många av de aktiva och väldoftande ingredienserna som finns i skönhetsprodukter kommer från naturen!

Vegansk skönhet

Med vegansk skönhet menas att produkten inte innehåller några animaliska ingredienser som bivax, lanolin, honung eller keramin, och inte blivit testad på djur. Däremot kan veganska produkter innehålla både naturliga och syntetiska ingredienser. Och vissa ingredienser i produkterna kan från början vara animaliska men som framställs syntetiskt istället.