IDUN Minerals
Mascara

(6 Recensioner)
Utgått Fri frakt från 249kr
Variant : Silfr 11 ml
Beskrivning

Silfr passar för dig som önskar långa och separerade fransar. IDUN Minerals mascara är framtagen för dig som har känsliga ögon och med hänsyn till kontaktlinsbärare. Innehåller naturliga mineralpigment och lätta organiska vaxsorter. 

  • Färg: Svart.

  • 100 % högrenade mineraler.

  • Oftalmologiskt testade.

Innehåll: 14 ml

Frågor & svar:

1. Vad betyder det att IDUN Minerals enbart innehåller högrenade mineraler?
Genom att enbart använda högrenade mineraler låter IDUN Minerals huden andas, porerna täpps inte igen och risken för irritation minskar. Detta gör att IDUN Minerals kan användas även av de med mycket känslig hy eller tendens till problemhy.

2. Är mineralkosmetik bra för huden?
Ren mineralkosmetik utan onödiga tillsatser eller annat oönskat innehåll har lugnande effekter på huden.

5. Vad är taklon?
Taklon är en sorts syntetfiber av finaste kvalitet. Taklonborstar släpper inte hår och irriterar inte huden. Syntetiska borstar är dessutom mer hygieniska än borstar med äkta hår. Naturligt hår har en oregelbunden yta där puder, döda hudceller, bakterier och kemikalier lätt fastnar och de är svåra att göra rent. Taklonborst har inte samma oregelbundna yta och det fastnar därför mindre smuts och de är enklare att tvätta rena. Alla IDUN Minerals makeup-borstar är tillverkade av taklon.

6. Vad särskiljer mineralmakeup från annan makeup?
Mineralprodukter har mildrande och antiinflammatoriska egenskaper och passar därför särskilt bra för de med känslig hud. Mineralerna ger dessutom ett naturligt skydd mot solen. Högrenad mineralmakeup innehåller heller inga allergiframkallande eller irriterande ämnen samtidigt som mineralerna vårdar huden och lugnar och förebygger hudproblem.

7. Vad innehåller Idun Minerals?
IDUN Minerals består av 100 % högrenade mineraler, bland annat:

  • Mika (för ojämnheter)

  • Järnoxid (ger färg)

  • Zinkoxid (motverkar bakterier och innehåller UV-skydd)

8. Är produkterna allergitestade?
Forskaren Marie Lodén som tagit fram IDUN Minerals har säkerställt alla ingredienser och menar att inget av innehållet har en allergiframkallande verkan. Genom en högrening av mineralerna reduceras också nickel och krom för att lämpa sig ännu bättre för allergiker och personer med känslig hud. 

9. Varför heter serien IDUN Minerals?
Namnet IDUN kommer från den fornnordiska mytologin och betyder "den föryngrande". Idun var fruktbarhetens och den eviga ungdomens gudinna och är än idag en symbol för ungdomlig skönhet. Mineralerna i IDUN Minerals ger naturligt skydd mot skadlig UV-strålning som kan påskynda hudens åldrande samtidigt som de vårdar och läker stressad och inflammerad hud och på så sätt bevaras varje kvinnas naturliga skönhet.

10. Hur många produkter ingår i sortimentet?
I IDUN Minerals-serien ingår vid lanseringen foundation i sex olika nyanser, concealer i fyra nyanser, tre rouge, två puder och en bronzer. Senare under 2011 kommer serien även att kompletteras med ögonskuggor och mascara.

11. Hur vårdar man sin hy så att den håller sig ung?
Ett bra sätt att vårda sin hy är att skydda den från skadlig yttre påverkan genom att använda produkter som skyddar från skadlig yttre påverkan samtidigt som de lugnar och vårdar huden. Högrenad mineralskosmetik både skapar en skyddande barriär mot yttre påverkan och har antiinflammatoriska egenskaper.

Artikelnummer: 51538
Användning

Applicera mascaran ända från rötterna med zick-zack rörelser för att nå även de korta fransarna och få full längd.

Ingredienser

Glycerin,Phenoxyethanol,Stearic Acid,Tocopherol,Caprylyl Glycol,Silica,Aqua,Triethanolamine,Beeswax,PVP,Hydroxyethylcellulose,Panthenol,VP/Eicosene Copolymer,Isopropyl Titanium Triisostearate,Methylpropanediol,Ceteareth-25,Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax,Myristoyl Pentapeptide-17,Glycine Soja Oil,Polyglyceryl-6,Polyricinoleate,Phenylpropanol ethylene/methacrylate copolymer,C.I 77499 iron oxides

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

Upptäck mer som Mascara

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.

Recensioner av denna produkt