Mason Pearson

Mason Pearson flyttade till London under 1860-talet för att arbeta för British Steam Brush Works. Verksamheten var i allmänhet liten borsttillverkning. Borstarna skapades för hand men Mason Pearson uppfann 1885 en automatisk borstmaskin för att påskynda processen att skapa hårborstar. Det tog fram till 1905 för att förbättra tekniken, som till stor del fortfarande behöver göras för hand.

Produktdesignen som idag används för Mason Pearson-hårborstar liknar den ursprungliga 1885-modellen med de förbättringar från de fullt utvecklade modellerna från 1920-talet. Grunden för produkterna har inte förändrats sedan dess och några av modellnamnen används fortfarande: Large Extra, Small Extra, Popular and Junior.

Hur väljer jag borste för min hårtyp?

Man kan följa några enkla grundregler när det kommer till val av Mason Pearson-borste.

  • Fint till normal hårtyp - välj en borste med endast ''Birstle.''

  • Normalt till tjockt eller långt hår - välj en borste med "Bristle & Nylon."

  • Tjockt till bångstyrigt hår - välj en borste med bara "Nylon."

Storlek på din Mason Pearson-borste är beroende på hur stor hand du har. Generellt sett behövs en större borste ju tjockare/längre hår du har, men det är också viktigt att den är bekväm att hålla i så är du bekväm med en mindre borste kan det vara bäst att välja en Mason Pearson Bristle & Nylon-variant i liten storlek, t.ex pocket.

Varför Mason Pearson?

Filtrera