Molkans borstguide med Sigma Beauty!

2015-05-10

Ni var många som gillade min Real Techniques-borstguide, så här kommer en till. Denna gång med Sigma Beauty som är kända för sina proffsiga borstar. Sigmas borstar är av hög kvalitet och supermjuka, vilket gör att de har blivit väldigt populära här hemma.

Den perfekta basen!

Sigma har en märkning på sina borstar för ansiktet med ett "F", vilket betyder "Face". Och som med allting så handlar det mesta om tycke och smak vad man föredrar för slags finish eller vad man vill att borsten ska uträtta.

Sigma Foundation Brush - F60

En platt, tät pensel till flytande- eller cremefoundation, primer och concealer. De täta stråna ger dig en fullt täckande yta och den rundade formen framtill gör det enkelt att komma åt runt näsa och ögon. Jag tycker även att den fungerar superbra till att applicera highligter på kindben och näsa.

Sigma Tapered Kabuki Brush - F86

Favorit! En rund, supermjuk borste med rundad topp för ett perfekt resultat vid applicering av foundation eller concealer. Tack vare de täta borsten och sin form kommer den åt överallt! Den har även dubblat som contouring-borste hemma hos mig.

Sigma Flat Kabuki Brush - F80

En rund tät borste med platt topp, en riktig höjdare för att applicera både flytande- eller puderfoundation. Med sin täta borst får jag ett extra täckande resultat med mitt puder om jag känner att det behövs. Har du ett skirt rouge skulle jag rekommendera denna borste till det då den plockar upp extra mycket produkt!

Sigma Large Powder Brush - F30

En stor, rund och fluffig borste för en jämn och lätt applicering av puder. Då den är är stor och fluffig kan den även fungera till bronzer för ett lätt solkysst resultat.

Färg och form i ansiktet!

Om vi fortsätter på tema ansikte ett tag till... Efter att ha applicerat foundation och concealer, som lätt gör ansiktet lite platt, vill man ofta tillföra lite färg och form till ansiktet. Det gör vi med borstar som har ett specifikt syfte för bästa resultat.

Sigma Large Angled Contour Brush - F40

Favorit! En rund, medelstor fluffig borste med snedskuren topp som är perfekt formad för att skulptera kind- och käkben. Jag vet inte varför, men jag föredrar snedskurna borstar till contouring. Kanske för att jag känner att jag får mer kontroll på något vis... Denna fluffiga dröm gör det enkelt att arbeta med vilka shadingprodukter som helst.

Sigma Tapered Highlighter Brush - F35

En rund, fluffig borste med rundad (nästan spetsig) topp för en precis och lätt applicering av highlighter. Den passar perfekt ovanpå kindbenen, näsan, amorbågen och hakan. En klockren borste till sitt syfte som ger ett jämt och fint resultat.

Sigma Duo Fibre Brush - F50

En rund fluffig borste med duofiber-borst med platt topp som fungerar utmärkt till både puder- och krämrouge. Tack vare duofibrerna får du kontrollen med de täta borsten i botten och ett lätt och fint resultat de glesare stråna i toppen, för att få en airbrush-effekt.

Ögonfokus!

Sigmas ögonpenslar är märkta med "E" som står för "Eye". Olika ögonpenslar har precis som olika ansiktspenslar sina egenskaper och fungerar bäst till det syfte de är gjorda till. Här har vi 6 stycken borstar som ger dig oändliga möjligheter att skapa vilken look du vill!

Sigma Blending Brush - E25

Favorit! En oval, tät men fluffig borste som fungerar både att lägga på ögonskugga på locket, men också blanda ut. För mig är detta en sån där mittemellanborste som fungerar som en dröm att lägga lite mörkare ögonskuggor i yttre ögonvrån för att få en intensivare look.

Sigma Pencil Brush - E30

En rund liten spetsig borste som är perfekt för att applicera och blanda ut ögonskugga under ögat och att lägga en mörk skugga i globlinjen för en mer definierad ögonlook. Den fungerar också bra till att highlighta inre ögonvrån eller under ögonbrynet.

Sigma Tapered Blending Brush - E40

Favorit! En rund, riktigt fluffig och mjuk borste för att blanda ut ögonskuggor. Den här gobiten blandar som en dröm och gör nästan hela jobbet åt dig.

Sigma Eye Shading Brush - E55

En platt, tät borste med korta strån för att packa på ögonskugga på locket, de korta, täta stråna ger maximal pigmentering till skuggorna.

Sigma Large Shader Brush E60, ingår i Sigma Essential Kit Professional Brush Collection.

En större platt borste med rundad topp som har flera funktioner. Den kan allt från att applicera ögonprimer i ett nafs, packa på ögonskuggor på locket, applicera highligter på mindre områden till att lägga concealer eller precis krämshading. Bestäm själv!

Sigma Medium Angled Shading Brush E70, ingår i Sigma Essential Kit Professional Brush Collection.

En platt, men mjuk och fluffig borste med snedskuren topp. Fungerar både till att packa på ögonskugga på locket men också att blanda ut. Jag gillar vinklade ögonborstar till att lägga en skarp globskugga.

The finishing touches!

Dessa tre borstar fungerar extra bra för de där sista detaljerna för en komplett sminkning. Ögonbryn, eyeliner och en liten concealerborste.

Sigma Eye Liner Brush - E05

En fin liten spetsig borste som passar för att kunna lägga den där perfekta eyelinern eller till andra detaljer i din sminkning. Passar både till flytande-, kräm- och kakeyeliner.

Sigma Small Angle Brush - E65

En platt liten snedskuren borste som passar utmärkt till att fylla i ögonbrynen. Spänsten i stråna och den platta formen ger en otrolig precision. Den fungerar även för eyeliner om man nu föredrar den formen.

Sigma Concealer Brush - F70

En tät liten platt borste med rundad topp som passar bäst till concealer för att t ex. städa upp efter att man fyllt i brynen eller målat sin eyeliner. Den fungerar självklart också för att täcka små ojämnheter eller blemmor.