Rosa naglar!

2016-08-24

När jag startade min nagellacksresa för 6 år sedan var jag inte så förtjust i rosa som färg för naglarna. Detta ändrades ganska snabbt och nu är rosa någonting jag gärna bär, både som helrosa manikyr eller i form av nail art.

När jag startade min nagellacksresa för 6 år sedan var jag inte så förtjust i rosa som färg för naglarna. Detta ändrades ganska snabbt och nu är rosa någonting jag gärna bär, både som helrosa manikyr eller i form av nail art. Jag brukar oftast föredra de ljusa nyanserna men det är kul att variera ibland och bära en neonrosa eller en rosa färg som verkligen sticker ut. Idag vill jag visa er fem olika sätt att bära rosa på, allt från en enkel ombre manikyr till ljusrosa blomster över en starkare rosa bakgrund. Ombre Detta är den enklaste formen av nail art: en färg på varje nagel som går i samma färgskala i stigande färgintensitet. Det är ett roligt sätt att bära många lack av ens favoritfärg samtidigt. Från vänster till höger har vi:

Prickar Prickar är alltid roliga att både göra och bära och man kan placera dem på så många olika sätt! Jag valde ett av mina favoritmönster av prickar, en manikyr där prickarna är samlade längs nageltipparna. Man kan se det som en prickgradient om man vill :) Basen för manikyren nedan är OPI - Pretty Pink Perseveres. Prickarna är gjorda med Essie - The it-factor, CND Vinylux - Locket Love och Sweden Nails - White Snow.

Penseldrag Den här typen av nail art där man lämnar en bar halvmåne har figurerat på många bloggar i sommar. Det är ett roligt sätt att variera sin nail art på som är rätt enkel att genomföra. Man börjar med att maskera en del av nageln med en tejpbit och sedan är det bara att börja måla. Börja med basen (jag valde Sweden Nails - White Snow) och använd en solfjäderformad pensel för att måla penseldragen. Följande lack använde jag: Lumene Raspberries, Aden 10, CND Vinylux Locket Love, OPI - Pretty Pink Perseveres. Jag tog bort tejpbiten då jag var klar och målade en extra guldprick i mitten där den bara nageln möter mönstret.

Vattenfärgstekniken Det här sättet att måla heter vattenfärgstekniken pga. effekten som blir när man är klar. Man använder dock inget vatten utan nagellacksborttagningsmedel för att späda ut nagellacket med. Jag började med OPI - Pretty Pink Perseveres som bas och målade sedan olika rosa mönster med utspätt Essie - the it-factor.

Blommor Blommor är ett favoritmotiv som aldrig blir inaktuellt. De kan också kombineras på många olika sätt, målas över olika bakgrunder och med olika färger. Jag valde det rosa lacket Raspberries från Lumene som bakgrund och målade sedan blommorna med OPI - Pretty Pink Perseveres. I mitten gjorde jag prickar först med CND Vinylux Locket Love och sedan med Sweden Nails - White Snow. Man kan dock nöja sig med bara en av färgerna för mittenpartiet om man vill.