Så fungerar makeup-trenden Baking!

2016-02-04

Vad är Baking?
Baking, eller cooking som man också kan säga, är en teknik i contouringprocessen för att både highlighta och fixera din concealer.

Tekniken har funnits inom skönhetsbranschen länge, men varit en sådan sak man inte har pratat om förrän vår allas Kim Kardashian och andra populära internetprofiler tagit fram tekniken i rampljuset. Baking är egentligen old-school och en populär metod inom drag makeup just för att sätta concealern och highlighta på samma gång.

baking tutorialEndast foundation / Efter baking-metoden

Varför gör man det?
Man "bakar" alltså pudret ovanpå concealern genom att överdosera puder så att concealern får dra åt sig så mycket puder som möjligt, just för att få en extra skjuts med att ljusa upp och även göra ditt smink mer långlivat under dagen.

Hur gör man?

Börja med att lägga din concealer där du vill highlighta och "baka".

Blanda ut din concealer med din makeupsvamp.

Doppa sedan din makeupsvamp i löspudret och lägg på ett tjockt lager och låt det "baka" i 5-10 minuter.

Borsta bort överflödet av puder med en stor fluffig borste.

Vad ska jag använda för produkter?
Använd gärna en concealer som är mycket ljusare än din egen hudton, ett ljust- eller transparent löspuder och en makeupsvamp.

Fördelar
Sminket håller mycket bättre, eftersom de blöta produkterna super upp de torra.
Concealern lägger sig inte i fina linjer under ögonen.
Har du fet- eller kombinerad hy kan det hjälpa till att slippa bli fet i T-zonen under dagen.
Mörka ringar eller påsar kan bli mindre synliga med metoden.
Metoden ger din concealer ännu högre täckning.

Nackdelar
Metoden kan kännas torr och stramande på någon som har normal- till torr hy.
Fina linjer kan komma att bli mer synliga.
Det tar lite längre tid, så har du bråttom på morgonen är detta kanske inget att föredra.
Om du vill ha en naturlig sminkning är detta inget alternativ för dig, då metoden ger väldigt hög täckning.
.

Vad tycker du om baking/cooking?