Models Own äger London

2017-03-09

Visste du att Models Own var ett av de color cosmetics-märken som växte allra mest i Storbritannien under förra året? Vi förstår varför när vi ser deras Flag Ship Store i Westfield Shopping Center i östra London som fullständigt exploderar av färger. Utbudet är fantastiskt. När vi kliver in i butiken spelar de dessutom Zara Larsson i högtalarna och vi påminns om varför vi verkligen gillar Models Own. Vi, som är dedikerade makeupjunkies, har också sett bilderna på Instagram på sminkvarumärkets pop up shop som är formad som en flaska nagellack. Hela upplevelsen känns bara så ny och annorlunda.

När vi på eleven, som första återförsäljare i Norden, tog in märket förra sommaren så fattade vi särskilt tycke för att Models Own är så snabbrörligt. Med hög trendgrad till överkomliga priser lyckas de löpande lansera flera levande trender som verkligen känns "on the spot". Bland annat släppte vi för någon vecka sedan exklusivt kollektionen Gilt Collection i roséguld och tidigare i höstas Dare to Bare. Vi kan också redan nu avslöja att ännu fler metalliska nyheter är på ingång - så håll utkik!

Visste du..

Att du i realtid kan följa med onsite i vad teamet bakom Models Own lyssnar på för spellistor på deras huvudkontor i London?

Visste du...

Att Models Own har jobbat med riktiga beauty geeks som Madeleine Becker, Kay Kay Blaiddel och Amy the Mermaid med sitt vackra regnbågsfärgade hår?

Vart ligger Models Owns Flag Ship Store?

Westfield Shopping Centre, Olympic Park East London, Montfichet Rd, London

Vad ska jag mer besöka i östra London?

Bo på hippa Ace Hotel (100 Shoreditch High Street) och avnjut en middag på hemliga Bistroteque (23- 27 Wadeson Street).

Oavsett om du står inför att äta brunch på hypade Chiltern Firehouse (Chiltern Street 1) eller inspireras av än mer skönhet på klassiska varuhuset Harrods, kommer paletten Models Own A.M. Kit Daytime Eyes & Cheek Palette att göra jobbet. Vi råkar också veta att det finns en tjänst i London, Priv, där man kan beställa exempelvis brow fix, gel nails eller till och med spray tan som hemleverans. Det låter helt crazy, men ett helt team kommer till den adressen man befinner sig på och ser till så att man är spick and span inom en timme. Vågar du prova?

Med paletten Models Own A.M. Kit Daytime Eyes & Cheek Palette kan du enkelt skapa en smakfull dagmakeup. Paletten innehåller sex högpigmenterade ögonskuggor, tre skimriga och tre matta. Dessutom innehåller den även ett persikofärgat rouge som ger en uppfriskande ton till dina kinder. Med den stora spegeln i locket samt tillhörande penslar är den ett måste när du är på språng.

Vi gillar Radio Roof Top Bar som är inredd som ett bättre strandhäng på Ibiza. Med skymningen över London och en crowd som hämtad ur TOWIE kan nätterna i London inte starta på ett bättre sätt. Vi peppar med paletten Models Own P.M. Kit Night Time Eyes & Cheek Palette som går i mörkare gröna och lila toner. Skapa en effektfull sotning som drar uppmärksamheten till sig. Även i denna palett hittar vi tre skimriga och tre matta högpigmenterade skuggor samt ett rouge. Med den stora spegeln i palettlocket och de tillhörande penslarna kan du enkelt göra en touch-up under kvällen. Have fun!

Purple Rain Lip Gunk

Det sägs att London var en av den ikoniska artisten Prince's favoritstäder. Här höll han ofta i intima spelningar och spenderade gärna några extra dagar. Inspirerade av hans numera episka låt Purple Rain plockar vi fram Models Own Lip Gunk Lip Paint i färgen Chaos för en makeup som håller för den klassiska låtraden "I only wanted to see you laughing in the purple rain". För att löpa linan ut, besöker du Electric Ballroom i Camden, en legendarisk musksylta där Prince spelade så sent som 2014.

Lip Gunk Lip Paint Kit ger en heltäckande glossig och metallisk finish. I kittet ingår en palettbricka samt en läppensel som gör det enkelt att blanda och applicera var du än befinner dig.

The Mother of Pearl

För den som hängt med på sociala medier kommer det inte som en överraskning att highlighters har ett moment just nu. Models Own Sculpt & Glow Highlighter Powder ger en fräsch lyster i ett enda svep. Den silkeslena formulan gör den lättarbetad och sitter på plats hela dagen. Applicera på kinder, näsrygg, amorbåge så väl som nyckelben för lite extra glow! I en stad där det regnar 651 mm per år, kan man behöva hjälpa sin hys lyster lite på traven.