Fejka sommarglöden!

2018-02-14

Nu är vi kanske inne i årets tröttaste månader och det är lätt att känna sig blek. Blek är inte dåligt att vara, jag är det året runt, men när man börjar se glåmig ut, ja då är det lätt att längta efter solen och lite lyster. Jag tänkte visa hur jag skapar en glowig och fräsch hud som andas sommar! Det kan vara värt att nämna att en del av de produkter jag använder passar en torr till normal hud bäst, så byt bara ut dem mot liknande produkter som funkar för dig.

Mitt första steg är Lumene Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer i nyansen Shimmering Dusk, detta är en pärlemorvit highlighter. Tycker du att denna är för ljus för din smak eller hudton så är kanske nyansen Rosy Dawn ett bättre val.

Jag applicerar highlightern som en lystergivande primer, innan foundation, och på de ställen jag tycker om att ha lite mer glow. Highlightern duttar jag ut med en fuktad Beautyblender.

Som du säkert ser ger den ett superfint lyster och detta är en highlighter som passar är superfint även om du bara vill ha lite lyster men inget mer smink.

Nästa steg är foundation, jag använder min favorit, Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation SPF 20 i nyansen Ivory 2. Nyckeln till ett snyggt resultat är att arbeta med tunna lager och att inte fejka för mycket här, det är inte smart att ta en foundation som är heltäckande och 2-3 nyanser för mörk (om du inte gillar den looken d.v.s). Nyansen jag har valt är kanske en halv nyans för mörk för mig, inget som ni kommer se på bilderna eftersom jag har rätt starka lampor.

Foundationen appliceras även den med en fuktig Beautyblender och jag drar ner den lite på halsen för att inte få någon nyansskillnad på ansikte och hals. Just Natural Glow är en foundation som passar bäst för en torr eller mer normal hud, så upplever du att du är oljig rekommenderar jag istället Lumene Blur Foundation.

När du är nöjd med din foundation är det dags för bronzer. Nu är jag lite omständlig, så jag kommer att köra bronzer i två steg. Du kan hoppa över detta, men det blir definitivt mer glow och sommar. Jag använderLumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer. Även om det sägs att detta är en nyans som ska passa alla så är detta definitivt en produkt för ljusare hud.

Jag duttar ut min bronzer där solen normalt skulle träffa, d.v.s panna, kinder, lite på näsan och sedan hakan/käken. Käken kan du egentligen skippa men jag gillar att ha lite bronzer där. Nu kanske det ser ut som att jag kommer ha ett kaos med min bronzer men den blir väldigt tunn och fin på huden. Även denna produkt tonas ut med en fuktad Beautyblender.

Som du ser blir det verkligen inget kaos med att använda så mycket bronzer som jag gjorde, det ger bara huden en härlig och frisk ton. Är du osäker kan du bygga detta i flera steg så du får en mängd som passar just dig.

Till den här typen av hud passar sig en mediumtäckande concealer bäst, Viva la Diva Concealer With Argan passar super och matchar fint med den foundation jag valt. Har du en lite mer matt foundation så kan kanske Concealer With Argan vara lite för återfuktande. Jag applicerar där jag vanligtvis behöver lite täckning vilket är under ögonen, näsvingarna och lite på hakan. När jag är klar sätter jag min concealer LÄTT med puder, alltså vi snackar väldigt lätt och bara där mitt smink tenderar att röra lite på sig, d.v.s under ögonen, bredvid näsan och i nasolobialvecken.

Nu är det dags för lite highlighter igen. Som ni ser på bilden har jag bara duttat ut produkt på kindbenen, men jag bestämde mig för att ta lite på hakan, amorbågen och ovanför ögonbrynen också. More is more liksom.

Eftersom tipsar om en blöt highlighter så vill jag bara påpeka att det är bra att vara lite försiktig med hur du mixar den med puder. Har du bakeat under ögonen så välj en puderhighlighter istället, t ex Pixi Glow-y Powder, annars kan det bli geggigt. Att mixa puder och kräm/flytande produkter kan vara lite farligt ibland.

Som jag nämnde tidigare är jag lite omständlig, men att köra dubbel bronzer blir verkligen megasnyggt! En av mina favoriter är bareMinerals Invisible Bronze, den ligger som en dröm på huden och har en väldigt lätt glow till sig. Dessutom fixerar den vår flytande bronzer lite och hjälper till för hållbarheten. Jag använder ljusaste nyansen, Fair to Light och det finns tre nyanser till. Min bronzer applicerar jag med Real Techniques PowderBleu B01 Soft Powder Brush som är en dröm att applicera bronzer, puder och rouge med - om man gillar stora och fluffiga borstar då.

Ingen look är komplett utan rouge och jag avslutar med Milani Baked Blush i nyansen Corallina. Jag applicerar det med samma borste och med en lätt hand. Just Milani Baked Blush är kanonfina om man gillar rouge med lite lyster i. De är så himla fina och glittrar inte utan ger bara lyster.

Så här blir mitt resultat! Nu kanske du tycker att det är någon dramatisk skillnad - och nä, det är det inte. Jag är inte särskilt begåvad med bra hudpigment från början så det blir lite tokigt om jag tar i för mycket. Däremot är denna teknik ett superbra sätt att få till ett riktigt snyggt glow och du kan anpassa det till dina önskemål. Mitt bästa tips är att arbeta med produkter som inte är allt för täckande eftersom det lätt kan se väldigt sminkat ut med heltäckande produkter. Har du finnar eller plitor? Använd ändå en lätt foundation och täck de oönskade prickarna med concealer på de ställen som det behövs, det brukar räcka jättefint.