IDUN Minerals
Blush

(1 Recensioner)
Utgått Fri frakt från 199kr
25%
Variant : Hallon 5.9 g
Beskrivning

IDUN's pressade, högpigmenterade rouge finns i tre stycken gångbara och naturliga nyanser! I asken finner du en inbyggd spegel, så du smidigt och enkelt kan applicera rougen var du än är!

IDUN tipsar!

Applicera gärna rouget med IDUN Minerals Blush Brush på högsta punkten av kinden för en pigg och fräsch look.

  • 100% högrenade mineraler.

Innehåll: 5,9 g

FAQ

Frågor och svar:

1. Vad betyder det att IDUN Minerals enbart innehåller högrenade mineraler?
Det betyder att produkterna har renats från oönskade innehåll så som mikroorganismer, krom och nickel. Produkterna innehåller heller inga tillsatsämnen såsom syntetiska färgämnen, parfym, fetter, talk, konserveringsmedel eller utfyllnadsmedel som bismuth. Genom att enbart använda högrenade mineraler låter IDUN Minerals huden andas, porerna täpps inte igen och risken för irritation minskar. Detta gör att IDUN Minerals kan användas även av de med mycket känslig hy eller tendens till problemhy.

2. Vad är bismuth?
Bismuth är ett metalliskt grundämne som ofta används i mineralkosmetik för att tillföra glans och skimmer på huden. Det gör också att sminket fäster bättre på huden; dock behöver det "buffas" in ganska hårt i porerna för att få det att sitta kvar hela dagen vilket kan irritera huden. Mineralkosmetik utan bismuth är ofta lite mattare och ger en mer naturlig look. Det är också lättare och ger inte en lika fet känsla på huden.

3. Varför har bismuth en negativ effekt på huden?
Bismuth kan irritera och orsaka klåda när ansiktet blir varmt. Det är ett problem för många, särskilt de med känslig hy eller tendens till problemhy. Att man måste "buffa" in pudret i porerna för att få det att sitta kan även det medföra irritation.

4. Är mineralkosmetik bra för huden?
Rent mineralkosmetik utan onödiga tillsatser eller annat oönskat innehåll har lugnande effekter på huden. Mineralerna kan dessutom hjälpa till att motverka acneutbrott genom sina antiinflammatoriska och läkande egenskaper.

5. Vad är taklon?
Taklon är en sorts syntetfiber av finaste kvalitet. Taklonborstar släpper inte hår och irriterar inte huden. Syntetiska borstar är dessutom mer hygieniska än borstar med äkta hår. Naturligt hår har en oregelbunden yta där puder, döda hudceller, bakterier och kemikalier lätt fastnar och de är svåra att göra rent. Taklonborst har inte samma oregelbundna yta och det fastnar därför mindre smuts och de är enklare att tvätta rena. Alla IDUN Minerals makeup-borstar är tillverkade av taklon.

6. Vad särskiljer mineralmakeup från annan makeup?
Mineralprodukter har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och passar därför särskilt bra för de med känslig hud och tendens till akne eller problemhy. Mineralerna ger dessutom ett naturligt skydd mot solen. Högrenad mineralmakeup innehåller heller inga allergiframkallande eller irriterande ämnen samtidigt som mineralerna vårdar huden och lugnar och förebygger hudproblem.

7. Vad innehåller Idun Minerals?
IDUN Minerals består av 100 % högrenade mineraler, bland annat:

  • Mika (för ojämnheter)

  • Järnoxid (ger färg)

  • Zinkoxid (motverkar bakterier och innehåller UV-skydd)

8. Är produkterna allergitestade?
Forskaren Marie Lodén som tagit fram IDUN Minerals har säkerställt alla ingredienser och menar att inget av innehållet har en allergiframkallande verkan. Genom en högrening av mineralerna reduceras också nickel och krom för att lämpa sig ännu bättre för allergiker och personer med känslig hud. Produkterna är inte djurtestade. Håren i Idunborstarna är inte av naturborst utan av taklon (syntet). Inget djur har fått sätta livet till vid framställandet av IDUN Minerals.

9. Varför heter serien IDUN Minerals?
Namnet IDUN kommer från den fornnordiska mytologin och betyder "den föryngrande". Idun var fruktbarhetens och den eviga ungdomens gudinna och är än idag en symbol för ungdomlig skönhet. Mineralerna i IDUN Minerals ger naturligt skydd mot skadlig UV-strålning som kan påskynda hudens åldrande samtidigt som de vårdar och läker stressad och inflammerad hud och på så sätt bevaras varje kvinnas naturliga skönhet.

10. Hur många produkter ingår i sortimentet?
I IDUN Minerals-serien ingår vid lanseringen foundation i sex olika nyanser, concealer i fyra nyanser, tre rouge, två puder och en bronzer. Senare under 2011 kommer serien även att kompletteras med ögonskuggor och mascara.

11. Hur vårdar man sin hy så att den håller sig ung?
Ett bra sätt att vårda sin hy är att skydda den från skadlig yttre påverkan genom att använda produkter som skyddar från skadlig yttre påverkan samtidigt som de lugnar och vårdar huden. Högrenad mineralskosmetik både skapar en skyddande barriär mot yttre påverkan och har antiinflammatoriska egenskaper.

Artikelnummer: 51519
Ingredienser

Mica,Caprylic/Capric Triglyceride,Zinc Oxide,Magnesium Stearate,C.I 77891,C.I 77491,C.I 77492,C.I 77499,C.I 15850

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

Upptäck mer som Blush

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.

Recensioner av denna produkt