Smink

Sminksvampar

Du kan ha den bästa foundation på marknaden, men om du inte applicerar den med rätt verktyg, blir resultatet inte vad du väntat dig. Sminksvampar har funnits i evigheter, men ända sedan storfavoriten Beautyblender lanserades, har nu sminksvampar fått en helt ny innebörd. Nu finns det en mängd olika former, storlekar och texturer och sminksvampar har tagit världen med storm som det perfekta sättet att applicera flytande makeup. Inte helt säker på dem ännu? Nedan svarar vi på vad, varför och hur sminksvampar ger resultatet av ett naturligt utseende.

Vad: Tidigare kom sminksvampar 50 förpackningar och var avsedda för engångsbruk. Nu är sminksvamparna utvecklade och gjorda för att vara mer hållbara, med en hållbarhet på 1-3 månader (så länge du rengöra dem ordentligt). Absorptionsförmågan hos svampen suger upp överflödig vätska från sminket du använder, så att du inte får för mycket. När du drar den över ansiktet för att blanda ut din bas arbetar svampen med på ett naturligt sätt få basen att smälta in i huden och ge en perfekt finish.

Varför: Avsikten med en bas är att få en så naturlig och felfri finish som möjligt, och sminksvampar är det bäst lämpad för att uppnå detta resultat. Du kan även använda sminksvampar på sminkprodukter innehållande puder för en mjukare, mer naturligt utseende, oavsett bör du fukta svampen innan applicering för bästa resultat samt för att svampen inte ska absorbera onödig produkt.

Hur: Storlek och form på din sminksvamp beror på var du tänkt applicera din makeup. Större, mer rundade svampar är bra för större områden av ansiktet där du kommer att applicera foundation, medan mindre, fyrkantig sminksvamp fungerar bäst för de mindre hörnen och vrår av ansiktet (som under dina ögonen) eller på utvalda områden där du är försöker att dölja pigmentering, finnar eller andra skönhetsfläckar.

Filtrera