Annemarie Börlind

Annemarie Börlind är ekologisk hudvård med dokumenterad effekt. Börlind grundades för över 50 år sedan av kosmetolog Annemarie Lindner och apotekaren Hermann Börner. Företaget ligger i den vackra Teinachdalen i Schwarzwald i sydvästra Tyskland.

Tillsammans började de tillverka örtbaserade hudvårdsprodukter under varumärkesnamnet Börlind som idag finns i över 30 länder. Börlinds filosfi innebär att alla produkter ska stimulera och stärka hudens naturliga funktion. "Det ska inte finnas någonting i mina produkter som inte går att äta" är Annemarie Lindners grundinställning. Att hudvårdens innehåll är lika viktigt för hudens funktion som maten vi äter. All tillverkning för hela världsmarknaden sker vid den egna fabriken. Både slutprodukter och hela tillverkningsprocessen är certifierade av ECO-Control.

Dr G.Ritzmann knöts tidigt till företaget som ansvarig för forskning och utveckling. Han är en av världens främsta experter på liposomteknologi och har fått flera vetenskapliga utmärkelser för bl a en microemulsion. Han har nu efterträtts av Dr Lichius som fortsätter att utveckla naturens bästa råvaror med hjälp av senaste vetenskapliga rön och bioteknik till hudvård av yppersta kvalitet, silkesmjuka crèmer som lätt går in i huden.

Filtrera