Hudvård

Skrubb & Peeling för Ansiktet

Använd en peeling till ansiktet för en fräsch, välmående och strålande hy med naturlig lyster. En bra peeling avlägsnar döda hudceller och torr hud samt gör att övriga hudvårdsprodukter i din rutin ger bästa möjliga effekt. När din hud är exfolierad så tränger nämligen dagkräm, nattkräm, serum och olja lättare och snabbare ner i huden för att effektivt göra sin magi. Gör till en vana att använda en ansiktspeeling minst en gång i veckan, men var samtidigt noga med att inte peela huden allt för ofta – 1-2 gånger i veckan brukar vara en generell rekommendation. Använd en ansiktspeeling som är anpassad för din hudtyp och var lätt på handen när du masserar in kornen om du använder en peeling med skrubbande korn.

Ansiktspeeling finns i flera olika varianter som kan delas upp i minst tre typer: korn, syra och enzym.

Kornpeeling

Det är den klassiska sorten som de flesta förknippar med peeling. Med ett innehåll av små korn skrubbar den med hjälp av mekanisk friktion bort döda hudceller och torra hudflagor från hudytan. Passar bäst till en tålig och oproblematisk hy.

Syrapeeling

Den avlägsnar hudcellerna genom att lösa upp deras bindningar med hjälp av olika sorters syror (ofta från frukt), och finns i olika varianter med olika egenskaper. Exempelvis AHA-syra som återfuktar, verkar antiage och reducerar synligheten av pigmentförändring. BHA-syra är perfekt för en acnedrabbad hy då den öppnar och hjälper till att lösa upp talget i porerna.

Enzympeeling

Det är den perfekta peelingen för den känsliga och tunna huden. Enzymer från till exempel papaya och ananas löser även dom upp hudcellernas gamla bindningar och tillåter dig att avlägsna gamla hudceller utan att mekaniskt massera och irritera huden.

Psst! Tänk på att vara extra noga med att använda solskydd på en peelad hud, som är extra utsatt för solens UV-strålar.

Filtrera