Hur du fixar grått hår!

2015-08-10

Det har under ett tag nu varit otroligt trendigt med grått/silvrigt hår, och vår Site Manager Linn hängde på den trenden! Här nedan kommer hon att förklara hur hon gjorde för att lyckas med den så eftertraktade looken.

Först och främst så behöver du vara väldigt blond med en kall ton för att lyckas med den gråa looken, om du vill ha den silvriga/ljusgråa looken så är det bättre ju ljusare och kallare ditt hår är. Om du behöver bleka håret så rekommenderar vi att gå till en frisör och göra detta.

Jag själv hade ganska mörkt hår med en varm ton från början, så jag fick successivt bleka det hos min frisör under en tid innan jag kunde uppnå den ljusa nyansen som krävdes. När vi väl fått det så ljust som jag ville ha det så gällde det att få till det gråa - och för detta använde vi endast produkter från Maria Nila som Maria Nila Colour Care Colour Refresh, 0,20 Pearl Silver tillsammans med Maria Nila Colour Refresh, 2.00 Black!

Du kan givetvis be din frisör att färga ditt hår ordentligt med en grå färg, men har du behövt bleka håret tidigare så kan det vara en mildare variant att använda sig av Maria Nilas färg- och toningsprodukter som dels ger färg men också vårdar håret samtidigt.

Vi blandade Pearl Silver och Black (vi använde cirka en fjärdedel svart, detta varierar dock beroende på ditt hårs längd och tjocklek, så rådfråga gärna med din frisör hur mycket du ska använda av båda) och applicerade det på mina längder, då jag lagt i en mörkare nyans i hårbotten för mer effekt, och lät det verka i cirka 30 minuter. Voilá, mitt hår var grått! Det är nu dessutom lätt att hålla efter själv med hjälp av dessa hårinpackningar.

fixa grått hår

Att tänka på när du vill ha grått hår:

  • Ditt hår behöver vara väldigt ljust och kallt. Om du behöver bleka ditt hår, gör då detta hos din frisör.
  • Tänk på att rådfråga din frisör innan du ska bleka ditt hår, klarar ditt hår av det?
  • Du kommer att behöva hålla efter ditt silvriga/gråa hår för att behålla den fina nyansen.
  • När du väl lärt dig hur mycket du ska använda av hårinpackningarna är det enkelt att hålla efter.
  • Tänk på att alltid vara snäll mot ditt hår, använd gärna vårdande håroljor och hårinpackningar.