Smink

Primer

En primer fungerar som en bas för att ge huden en slät och matt yta. Genom att applicera ett tunt lager primer innan din foundation eller concealer kan du reducera synbarheten av framträdande porer, ojämnheter och rodnader extra väl. Primern skyddar också huden mot yttre påfrestningar och gör att din makeup håller längre, särskilt under sommaren då huden lätt blir glansig av värmen. I vårt sortiment hittar du primers för alla hudtyper från märken som Sensai, Lumene, bareMinerals, GOSH Copenhagen och Clarins.

Här finner du tips på vilken primer som fungerar för just din hy.

Kombinerad/fet hy: Använda gärna en oljefri primer som ger ett matt resultat. Smooth & Matte Primer, Mattifying & Pore Minimizing är titlar du ska utgå ifrån.

Torr hy: Många som upplever en torrare hy är rädd för att primers ska torka ut och skapa en torr och fnasig bas. Det finns återfuktande primers som fortfarande ger ett hållbart resultat, utan att ta bort fukten. Hydrating, Dewy Finish och Glow, är flera titlar på primers med återfuktande egenskaper.

Mogen hy: Här finner du primers som ger en effekt av att ljusa upp huden. Passar bra för den som har pigmentfläckar och ojämn hy. Utgå då från titlar som Brightening och Anti-Spot. Det finns även primers med Anti-Age effekt för dig som vill dölja spår av rynkor och fina linjer.

Primer för ögon!

Ska du lägga en snygg ögonmakeup och vill ha ett hållbart resultat är en eye-primer A och O. Speciellt för dig som kan uppleva att ögonlocken blir oljiga under dagen. Ögonprimern lägger du som grund innan ögonskuggan, detta gör att själva ögonskuggan blir lättare att applicera samt får ett mer intensivt resultat.

Se också våra foundations.

Filtrera