Hudvård

Ansiktsrengöring

Att tvätta ansiktet med en ansiktsrengöring både morgon och kväll är grunden till välmående, ungdomlig och fräsch hud. Viktigt är att alltid avlägsna smink, smuts och föroreningar från huden innan du går och lägger dig. En bra kvällsrutin innefattar en rengöring till ansiktet, en till ögonen (om du inte har en kombinationsprodukt), och en balanserande ansiktstoner. Avsluta rengöringsrutinen med en nattkräm (eller dagkräm på morgonen), och komplettera gärna med ett serum som du lägger innan din dag- och nattkräm för bästa effekt, samt gärna en ögonkräm.

Att tvätta med rätt sorts ansiktsrengöring är viktigt för att huden ska kännas smidig och se fräsch ut. Med fel rengöring för din hud riskerar du att störa hudens naturliga fuktbarriär, som i sin tur leder till att huden kan blir irriterad, torr eller börjar kännas stram. Välj din ansiktsrengöring med omsorg, anpassad efter din hudtyp och dina behov:

Ansiktsrengöring för Normal/Kombinerad hud

Välj gärna att använda en ansiktsrengöring i gelform, mousse eller mjölk. Det är en smaksak vilken du använder beroende på om du vill ha en ordentligt löddrande rengöring eller inte - en gel löddrar generellt mer än en mjölk. Om huden känns torr och känslig i perioder, till exempel vintertid, kan du med fördel byta till en mildare, mer lugnande eller återfuktande ansiktsrengöring.

Torr hud

Har du torr hud passar en oljerengöring eller en rengöringsmjölk extra bra. Båda typerna av rengöring är ofta mycket återfuktande.

Fet hy

Välj en gelrengöring, gärna med en liten dos syra för att rengöra på ytan och samtidigt jobba med orenheter på djupet. Syrabaserade rengöringar finns i alla möjliga konsistenser, och om huden känns torr och stram i partier så är det bättre att satsa på en mildare, mindre löddrande variant.

Hitta en ansiktsrengöring som passar dig bäst. Välj mellan produkter från hudvårdande varumärken som Dermalogica, Clinique, Clarins och Estée Lauder och många fler.

Filtrera