Hur använder jag min Beautyblender?

2015-05-11

En produkt som blivit otroligt omtalad och älskad världen över är Beautyblender. En äggformad makeupsvamp utan vassa kanter som gör det enkelt för dig att applicera all typ av makeup med ett professionellt, felfritt resultat.

Beautyblender finns i olika färger och storlekar, den har en mjuk känsla och hjälper dig att enkelt släta ut linjer och streck som kan uppstå när du applicerar t.ex foundation. Här nedan tänkte vi gå igenom vad man kan använda denna fantastiska makeupsvamp till samt varför det är bra med olika storlekar och färger.

Tänk på att alltid använda din Beautyblender fuktad, och dutta varsamt på önskad produkt för att vara så skonsam mot huden som möjligt! Genom att försiktigt dutta istället för att dra med svampen blir sminket dels jämnare, och du är snällare mot din hud.

Först och främst, hur håller jag min Beautyblender ren?

En myt om makeupsvampar är att de skulle innehålla mer bakterier än borstar, men knepet är att hålla dem rena - vilket blir superenkelt med hjälp av Beautyblender Blendercleanser Solid. Det rekommenderas att tvätta din Beautyblender efter varje användning, för att hålla den så ren och fräsch som möjligt. För en smidig rengöring, blöt Beautyblender, rulla runt i Blendercleanser Solid, kläm försiktigt ut sminkresterna ur svampen, och skölj av den igen samtidigt som du klämmer på den.

Kläm ur vätskan, gärna med en handduk eller pappershandduk runtom, och ställ den sedan uppåt för att torka. Du kan t.ex ställa den i den medföljande plastburken eller använda Beautyblender Air.Port Mesh Bag for Blender with Charm som är speciellt utvecklad för att hjälpa Beautyblendern att torka snabbare och effektivare.

Tips från skaparen av Beautyblender, Rea Ann: För svårare fläckar, låt din Beautyblender ligga i blöt tillsammans med några droppar av Beautyblender Cleanser över natten!

Beautyblender - Den rosa, originalet.

Denna rosa Beautyblender är originalet, och även den som är mest populär hos oss på eleven.se. Blöt din Beautyblender genom att hålla under rinnande vatten (eller i en skål med vatten) och kläm. Din Beautyblender kommer då att svälla och bli större, kläm då ut vattnet och linda gärna lite hushållspapper runtom och kläm en sista gång.

Beautyblender fungerar perfekt för:

 • Alla typer av foundation - Applicera din foundation fläckvis i ansiktet eller ta en klick på handryggen, dutta din Beautyblender tills du når önskat resultat. Använd den ''spetsiga'' sidan till svåråtkomliga ställen, t.ex ögonvrå och runt näsborrar.

 • Contouring - Har någon gång undrat hur man lyckas med en perfekt contouring, oavsett om man använder puder eller kräm? Beautyblender är ett essentiellt verktyg för att lyckas med din contouring. Applicera din contouring som vanligt, och använd sedan din Beautyblender för att blanda ihop nyanserna - för ett jämnare resultat!

 • Alla typer av concealer - Gör samma som med foundation, applicera din concealer där du vill ha den eller en klick på handryggen. Dutta sedan med din Beautyblender tills önskat resultat uppnåtts. Här är det perfekt att använda den ''spetsiga'' delen, då man oftast önskar ha concealer på ställen där det kan vara lite svåråtkomligt.

 • Alla typer av rouge - Applicera på din Beautyblender (på den rundade delen) eller direkt på kinden, och dutta för att jämna ut och få en härlig nyans.

 • Alla typer av primer - Applicera precis som du gör med en foundation där du önskar ha din primer. Ett tips från vår grafiker Linnea är att använda Beautyblender när du applicerar Pixi Flawless & Poreless Primer.

  ''Jag fick en helt annan syn på Pixis primer när jag applicerade den med Beautyblender. Det var som att Beautyblender lyfte fram allt positivt med min primer, och den blev mycket enklare att applicera!'' - Linnea.

 • Puder - Perfekt för att få ett jämnt, täckande resultat med ditt puder oavsett om det är pressat eller löst.

 • BB Cream, CC Cream & DD Cream - Använd precis som du skulle göra med en foundation (se ovan punkter).

Beautyblender PRO Black

Denna svarta Beautyblender har precis samma funktion som det rosa originalet, det enda som skiljer är att den har en annan nyans. Varför? Jo, för att denna Beautyblender är perfekt att använda för smink med mörkare toner, bronzer och brun-utan-sol. Om du applicerar t.ex bronzer eller brun-utan-sol med en Beautyblender av ljusare nyans kan det vara lite svårare att tvätta den, medan den svarta ser ren och fräsch ut!

 • Bronzer - Passar perfekt att applicera både puder- och krämbronzer.

 • Mörkare rouge, puder eller foundation - Precis som originalet är den fantastisk att applicera dessa tre kategorier med, och perfekt om du använder makeup av mörkare ton.

 • Brun Utan Sol - Det kan vara lite komplicerat att applicera brun-utan-sol t.ex i ansiktet och på händerna. Använd en färgad brun-utan-sol-produkt, kräm, lotion eller mousse och dutta på med precision på händer eller i ansikte för en mer kontrollerad applicering. Du får bäst resultat om du använder en färgad brun-utan-sol, då du enkelt kan se var du applicerar.

Vår Site Manager Linn har testat Beautyblender PRO Black: ''Jag har köpt alla Beautyblender vi har, och jag är helt förälskad. Just den svarta har jag använt tillsammans med brun-utan-sol och bronzer. Jag har alltid haft svårt att applicera brun-utan-sol i ansiktet och på händerna, men med denna Beautyblender blir det så mycket enklare! Man får precision och ett jämnt resultat. Helt enkelt en fantastisk produkt!''

Beautyblender Pure

En vit Beautyblender, fri från färgämnen och utvecklad speciellt för att du enkelt ska kunna få en silkeslen applicering av både hudvårdsprodukter och makeup. Den är perfekt för känslig hy, och fungerar utmärkt för applicering av serum och ansiktskrämer. Den är utvecklad med samma exklusiva Beautyblender® material och fungerar utmärkt för:

 • Ansiktskräm - Applicera fläckvis klickar av din ansiktskräm eller på handryggen, precis som med en foundation, och dutta med din Beautyblender.
 • Serum - Använd precis som när du applicerar din dag- eller nattkräm.
 • Ögonkräm - För att enkelt kunna applicera din ögonkräm med precision, dutta med den spetsiga sidan av din Beautyblender kring ögonområdet.
 • Färglös primer - Applicera precis som du gör med en foundation där du önskar ha din primer.

Beautyblender Micro Mini Green

Då har vi kommit till de små och otroligt söta gröna Beautyblender Micro Mini Green. De kommer i duopack, och är ungefär ¼ av originalet, men växer till dubbla storleken när den är fuktad. Detta för att du ännu enklare ska kunna komma åt svåråtkomliga ställen när du applicerar concealer, highlight, ögonskugga samt att den är perfekt för contouring vid t.ex näsryggen, under ögonbrynen etc.

 • Highlighter - Perfekt för att applicera highlighter, både puder och kräm, under ögonbrynen, på näsryggen, ovanför kindbenen etc.
 • Concealer - För att enklare kunna komma åt med din concealer där det annars kan vara svåråtkomligt, t.ex vid näsborrarna, i ögonvrån etc.
 • Contouring - När man gör en contouring kan det vara lite svårt att blanda ut vid de mindre områdena, t.ex näsan, kring läppar, på haka och vid ögon. Då är denna mini-version perfekt!
 • Ögonskugga - För att få en så perfekt skuggning eller annan blandning av ögonskuggor som möjligt, är denna Beautyblender perfekt då den passar både till att applicera puder- och krämögonskuggor. Den hjälper dig att enkelt sudda och blanda dina skuggor för ett så felfritt resultat som möjligt.