search

IDUN Minerals
Foundation

IDUN MINERALS Foundation
Från:
255 kr319 kr
Välj variant först

                  Jorunn IDUN Minerals Foundation
 • Jorunn

 • En extra ljus nyans med neutral underton.
255 kr
319 kr

                  Saga IDUN Minerals Foundation
 • Saga

 • En ljus nyans med neutral underton.
325 kr

                  Freja IDUN Minerals Foundation
 • Freja

 • En ljus nyans med varm underton.
285 kr

                  Disa IDUN Minerals Foundation
 • Disa

 • En ljus medium nyans med neutral underton.
260 kr
325 kr

                  Svea IDUN Minerals Foundation
 • Svea

 • En mediumtonad nyans med varm underton.
285 kr

                  Ingrid IDUN Minerals Foundation
 • Ingrid

 • En mediumtonad nyans med kall underton.
284 kr
355 kr

                  Embla IDUN Minerals Foundation
 • Embla

 • En mediummörk nyans med varm underton.
349 kr
Tipsa en vän
IDUN Minerals Foundation är en silkeslen och mjuk formula för en naturlig finish och som aldrig lämnar ett pudrigt resultat. Denna foundation är vattenavvisande och sitter där den ska hela dagen. Finns i ett flertal hudnära toner som smälter in i hud… Läs mer här

IDUN Minerals Foundation

IDUN Minerals Foundation är en silkeslen och mjuk formula för en naturlig finish och som aldrig lämnar ett pudrigt resultat. Denna foundation är vattenavvisande och sitter där den ska hela dagen. Finns i ett flertal hudnära toner som smälter in i huden. Innehållet ser ut som ett puder men känns krämig vid användning och ger ett jämnt och fint resultat.

 • 100 % högrenade mineraler.
 • Fri från tillsatser, utfyllnadsämnen och restprodukter.

Innehåll: 9 g

Användning

För bästa resultat applicera med IDUN MINERALS Kabuki Brush eller IDUN MINERALS Powder/Large Kabuki Brush.

Tips: Ligger undertonen åt det gula/gyllene hållet har man en varm underton och ligger den åt det rosa hållet har man en kall underton. Vanligast är att man har en varm underton.

IDUN Mineral Foundation ser ut som ett puder men känns krämig vid applicering. Mineralerna smälter in i huden och ger ett jämnt och fint resultat.

 • 1 Häll ut en liten mängd foundation i locket som du sedan arbetar in i din IDUN borste.
 • 2 Slå av överflödigt puder mot lockets kant.
 • 3 Borsta in med lätta cirkulerande rörelser för ett jämnt resultat. Applicera i tunna lager till önskad täckning. Kom ihåg att en liten mängd räcker långt!
Frågor & svar:

1. Vad betyder det att IDUN Minerals enbart innehåller högrenade mineraler?
Det betyder att produkterna har renats från oönskade innehåll så som mikroorganismer, krom och nickel. Produkterna innehåller heller inga tillsatsämnen såsom syntetiska färgämnen, parfym, fetter, talk, konserveringsmedel eller utfyllnadsmedel som bismuth. Genom att enbart använda högrenade mineraler låter IDUN Minerals huden andas, porerna täpps inte igen och risken för irritation minskar. Detta gör att IDUN Minerals kan användas även av de med mycket känslig hy eller tendens till problemhy.

2. Vad är bismuth?
Bismuth är ett metalliskt grundämne som ofta används i mineralkosmetik för att tillföra glans och skimmer på huden. Det gör också att sminket fäster bättre på huden; dock behöver det "buffas" in ganska hårt i porerna för att få det att sitta kvar hela dagen vilket kan irritera huden. Mineralkosmetik utan bismuth är ofta lite mattare och ger en mer naturlig look. Det är också lättare och ger inte en lika fet känsla på huden.

3. Varför har bismuth en negativ effekt på huden?
Bismuth kan irritera och orsaka klåda när ansiktet blir varmt. Det är ett problem för många, särskilt de med känslig hy eller tendens till problemhy. Att man måste "buffa" in pudret i porerna för att få det att sitta kan även det medföra irritation.

4. Är mineralkosmetik bra för huden?
Rent mineralkosmetik utan onödiga tillsatser eller annat oönskat innehåll har lugnande effekter på huden. Mineralerna kan dessutom hjälpa till att motverka acneutbrott genom sina antiinflammatoriska och läkande egenskaper.

5. Vad är taklon?
Taklon är en sorts syntetfiber av finaste kvalitet. Taklonborstar släpper inte hår och irriterar inte huden. Syntetiska borstar är dessutom mer hygieniska än borstar med äkta hår. Naturligt hår har en oregelbunden yta där puder, döda hudceller, bakterier och kemikalier lätt fastnar och de är svåra att göra rent. Taklonborst har inte samma oregelbundna yta och det fastnar därför mindre smuts och de är enklare att tvätta rena. Alla IDUN Minerals makeup-borstar är tillverkade av taklon.

Ingredienser

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

Frågor & svar

6. Vad särskiljer mineralmakeup från annan makeup?
Mineralprodukter har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och passar därför särskilt bra för de med känslig hud och tendens till akne eller problemhy. Mineralerna ger dessutom ett naturligt skydd mot solen. Högrenad mineralmakeup innehåller heller inga allergiframkallande eller irriterande ämnen samtidigt som mineralerna vårdar huden och lugnar och förebygger hudproblem.

7. Vad innehåller Idun Minerals?
IDUN Minerals består av 100 % högrenade mineraler, bland annat:

 • Mika (för ojämnheter)
 • Järnoxid (ger färg)
 • Zinkoxid (motverkar bakterier och innehåller UV-skydd)

8. Är produkterna allergitestade?
Forskaren Marie Lodén som tagit fram IDUN Minerals har säkerställt alla ingredienser och menar att inget av innehållet har en allergiframkallande verkan. Genom en högrening av mineralerna reduceras också nickel och krom för att lämpa sig ännu bättre för allergiker och personer med känslig hud. Produkterna är inte djurtestade. Håren i Idunborstarna är inte av naturborst utan av taklon (syntet). Inget djur har fått sätta livet till vid framställandet av IDUN Minerals.

9. Varför heter serien IDUN Minerals?
Namnet IDUN kommer från den fornnordiska mytologin och betyder "den föryngrande". Idun var fruktbarhetens och den eviga ungdomens gudinna och är än idag en symbol för ungdomlig skönhet. Mineralerna i IDUN Minerals ger naturligt skydd mot skadlig UV-strålning som kan påskynda hudens åldrande samtidigt som de vårdar och läker stressad och inflammerad hud och på så sätt bevaras varje kvinnas naturliga skönhet.

10. Hur många produkter ingår i sortimentet?
I IDUN Minerals-serien ingår vid lanseringen foundation i sex olika nyanser, concealer i fyra nyanser, tre rouge, två puder och en bronzer. Senare under 2011 kommer serien även att kompletteras med ögonskuggor och mascara.

11. Hur vårdar man sin hy så att den håller sig ung?
Ett bra sätt att vårda sin hy är att skydda den från skadlig yttre påverkan genom att använda produkter som skyddar från skadlig yttre påverkan samtidigt som de lugnar och vårdar huden. Högrenad mineralskosmetik både skapar en skyddande barriär mot yttre påverkan och har antiinflammatoriska egenskaper.

VI REKOMMENDERAR ÄVEN
Upptäck liknande produkter som vi tror att du gillar
RELATERADE PRODUKTER
Se vilka produkter andra har köpt
Recensera denna produkt

IDUN Minerals Foundation

Medelbetyg (4.5): 4,5/5
Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Vänligen logga in nedan.
eller
5/5Helt fantastisk!
2012-08-29 av: Exodus (ålder: 25-34)
Fanstastisk foundation som täcker precis så mycket som man själv önskar.
Håller hela dagen, och då trots att jag har fet hy (där foundations ofta rinner av/släpper) som är benägen att få orenheter då och då. Min hudton ser faktiskt jämnare ut efter ett par veckor med Idun!

För andra med fet hy hade jag kompletterat med ett bra mineralpuder. Själv hade jag redan Tromborgs Rice Powder hemma så kommer använda upp det.
Rekommenderas till: Alla!
2 av 2 personer tyckter att recensionen är hjälpsam.
5/5Flawless!
2011-07-17 av: JAS (ålder: 25-34)
Den absolut bästa mineralmakeup jag testat! Helt grymt bra produkt som ger en mjuk glödande finish som inte är helmatt och inte är glansig och som inte heller känns torr eller pudrig. Den smälter verkligen på huden som det står i beskrivningen och sitter som berget hela dagen (och natten) lång. Dessutom är den dryg och det går utmärkt att blanda nyanserna om man vill det.
Jag har ganska typisk blandhy och den här foundationen känns varken förr torr för det torra partierna eller för "glansig" för de feta, man får en jämn glowig finish som är fantastisk, perfekt helt enkelt. Jag är helt såld på IDUNS produkter och väntar med spänning på lanseringen av ögonmakeup i höst!
Det enda negativa är att priset är rätt högt men det kan jag ta för den är verkligen värd varenda krona! Extra kul att det är helsvenskt och såklart icke djurtestat!
Rekommenderas till: som jagar efter den perfekta foundationen, testa den här!
1 av 1 personer tyckter att recensionen är hjälpsam.
4/5Mycket nöjd!
2011-08-04 av: Katarina (ålder: 25-34)
IDUN är den första mineralfoundationen som jag har testat/köpt. Gillade den direkt. Jag använder mig av Ingrid och tycker att den passar bra till min hudton (ganska ljus på vintern, lätt brun på sommaren). Foundationen täcker bra och huden får fin lyster. Den känns väldigt lätt på huden, som att man inte är sminkad överhuvudtaget. Produkten är dryg, man behöver inte använda mycket för att få ett jämnt/täckande resultat. Jag tycker att den håller väldigt bra och står emot svett, regn och annat som lätt kan förstöra. Viss förbättring kan behövas om man har lätt för att bli glansig. Förpackningen är väldigt fin men något otymplig och jag har gjort illa mig på den ett par ggr. Är väldigt nöjd med produkten i helhet och kan verkligen rekommendera den. Nyfiken på att testa de andra produkterna inom serien.
Rekommenderas till: dig som vill ha en bra, lätt foundation som ger perfekt hy
1 av 1 personer tyckter att recensionen är hjälpsam.
5/5Tummen upp!
2018-11-25 av: Josefin (ålder: 35-44)
Fortfarande en av mina favoriter till vardags. Sätter sej jättefint och håller bra. Går att bygga upp täckningen lite om man vill men föredrar att använda dessa när man bara vill ha lite täckning.
Rekommenderas till: Alla.
5/5Bästa foundationen någonsin
2017-07-04 av: Amanda A
Är så himla frälst av Idun Minerals och denna foundation. Det är ett av få märken, och en av få produkter, som inte ger mig break-outs eller glåmig/torr hud.
Den ger en superfin finish och går verkligen att justera i täckningen beroende på hur mycket man använder.
Jag tycker att färgen Saga passar bra på mig och jag är ganska blek då jag inte tycker om att sola så mycket, haha. Så den funkar både på vintern och på sommaren för mig.
Rekommenderas till: Alla med känslig hy som ändå vill få en riktigt fin bas
5/5Bästa mineralpuder
2017-05-17 av: Miss AT (ålder: 25-34)
Riktigt bra puder som sitter bra och smälter in i huden. Den täcker bra samtidigt som det inte ser så sminkat ut. Resultatet blir väldigt naturligt.
Rekommenderas till: Alla som vill ha en naturlig look
5/5Bra för rosacea/känslig hud
2016-04-26 av: NS (ålder: 15-24)
Jag har rosacea och dessutom väldigt torr och känslig hud. Har använt IDUNs mineral foundation i ett par månader nu och kan bara säga att jag är frälst. All flytande foundation ser kaos ut på min stackars hud, primer eller ej, och ser alltid till att reta upp den med sveda och irriterande små pluppar och finnar.

Denna mineralfoundation irriterar inte min hud överhuvudtaget! Snarare har den blivit bättre sedan jag började använda foundationen (för vem vill gå runt och vara helt röd i ansiktet....). Täcker bra, bara att putsa på vid behov, vänlig mot huden och finns i flera olika toner för de som har ljus hud (det finns neutrala och varma toner, jag använder neutral, tyvärr finns bara färger till de med ljus hud). Har läst att andra tycker förpackningen lätt går upp men det har jag aldrig märkt av, har alltid den och Kabuki-borsten i ryggsäcken.

Gär väldigt väl ihop med flera andra av IDUNs produkter (bronser, highlighter m.m).
Rekommenderas till: Personer med ljus och känslig hy
5/5Brilliant!
2013-11-27 av: Caroline (ålder: 15-24)
Fantastisk mineralfoundation som bör hyllas ordentligt! Att byta från flytande foundation till denna mineralfoundation kan förmodligen vara det bästa jag gjort mot min hy i makeup väg. Tidigare har jag varit lite skeptisk till mineralfoundation i lös form eftersom jag tyckt att det varit otympligt och tagit för mycket tid på morgonen. Men oj, vad värt det är. Lugnande och vårdande ingredienser med bland annat bakteriehämmande zink för problemhy som min är ju hur bra som helst. Min hy har verkligen inte blivit sämre av den här. Känns silkeslen mot huden och ger bra täckning med en naturligt mjuk glödande finish. Använder just nu nyansen Freja (varm ljus) som kanske är något för mycket åt det gula/varma hållet för min del. Därför kommer jag nog att välja Disa eller Saga med neutral underton nästa gång. Man får testa sig fram när det gäller nyanserna, för den ser lite annorlunda ut när man arbetat in den på ansiktet än vad den ser ut att vara i burken.

Annars har jag faktiskt inget dåligt att säga om Iduns mineralfoundation. Nu har jag inte längre dåligt samvete när jag sminkar mig eftersom den låter huden andas och bara gör gott. Min hy verkar tacka mig för att jag valde Idun!
Rekommenderas till: Alla som är ute efter den perfekta mineralfoundationen!
5/5Superfin finish!
2013-06-28 av: Jasmina A (ålder: 25-34)
Täcker mycket bra utan att kännas kakigt. Passar alla hudtyper (jag har blandhy).
Använder även IDUN Kabuki borste som är mjuk och len mot huden och arbetar in ett jämnt resultat av mineralfoundation.
Rekommenderas till: De som vill ha ett snabbt och silkeslent resultat
5/5Mycket nöjd
2012-11-17 av: Ann-Sofie K (ålder: 25-34)
Jag har provat många olika mineralfoundations och är mycket nöjd med IDUN. Den är enkel att applicera, brukar lägga ett lite tunnare lager på dagen och mer täckande för kvällen. Anväder IDUNs kabuki som är suverän. Foundationen ser ganska glittrig ut när man tittar på den i burken vilket gjorde mig lite tveksam, men det blir en lagom lyster när den kommer på huden.
5/5Perfekt!
2012-07-25 av: Petra (ålder: 25-34, pillijoks.se)
Den absolut bästa mineralfoundationen jag prövat. Jag kör den och Too Faced Primed & Poreless Face Primer under och det håller verkligen hela dagen. Den ligger fint och jämnt på huden och täcker grymt!
Rekommenderas till: Alla.
5/5Suverän!!
2011-12-27 av: Marie D (ålder: 35-44)
Jag har förut använt Id bare minerals dyra mineralfoundation o tyckt att den varit jättebra, men nu fick jag för mej att testa den här o den är såå mycket bättre!! Den är lätt att få ut jämt o fint o blir inte torr på huden efter några timmar som Id blir på mej. Den är värd sitt pris helt klart, jag tycker att 349 kr är billigt för sådan kvalité!!
Rekommenderas till: Till alla, även de som är ordentligt torra i hyn.
4/5Jorunn
2016-03-14 av: Britta Ann-Sofi J (ålder: 25-34)
Detta är den första mineralfoundation jag någonsin provat, har tidigare endast använt flytande foundation men blev less och beställde då denna eftersom jag gärna använder sådant som är så rent och skonsamt för huden som det bara går. Jag är rätt så blek så jag tog den ljusaste, Jorunn, och den är verkligen LJUS. Personligen har jag inget emot att se lite blek ut, men om man är rädd för att se blekare ut än vad man är så är denna färg inget jag rekommenderar om man inte är väldigt, väldigt ljus i hyn. Men jag gillar färgen och är nöjd!

Första gångerna jag använde den så hade jag inte smort in ansiktet med någon dagkräm innan applicering. Då jag har en del torra partier i ansiktet så blev resultatet att jag inte riktigt fick pudret att sätta sig som det skulle och de torra partierna framhävdes. Det blev helt enkelt inte riktigt bra. Men sedan jag införde en bra hudvårdsrutin, morgon och kväll, samt såg till att smörja in mig ordentligt innan jag sminkade mig så har jag lyckats få riktigt fina resultat! Jättefin täckning, vackert skimmer och en naturlig look! Jag är nöjd, och det vill inte säga lite då jag har torr/känslig hy och sällan lyckas få till det med någon foundation alls.
Rekommenderas till: Alla!
4/5Bra produkt dålig förpackning
2013-07-25 av: Linnea H (ålder: 25-34)
En riktigt bra mineralfoundation, den bästa jag testat! Extra plus för att nyansen Saga är perfekt för min hudton och verkligen smälter in och inte ser pudrig ut. Min egen hy fast bättre! Minus dock för förpackningen som visserligen är snygg men väldigt fyrkantig och opraktisk.
Rekommenderas till: Alla som gillar mineralfoundation
3/5Inte för alla
2015-02-17 av: Marie Elisabeth E (ålder: 35-44)
Jag är ett stort fan av Iduns make-up förutom denna tyvärr. Jag har blandhy med fet t-zon. Denna "rinner av" efter halva dagen trots att jag grundat med rengöring, ansiktsvatten, moisturiser samt primer som fått sjunka in innan applicering av denna plus Iduns transparenta puder efteråt. Jag har färgen Freja som ser jättefin ut första timmarna innan den smälter bort. Annars lätt att applicera, använder Iduns egna kabukiborste (den man kan fälla ihop).
Rekommenderas till: Till de med normal hud
2/5Besviken!
2016-05-02 av: Linjo
Blev lite besviken! Den kändes väldigt snäll mot huden men tyckte inte den täckte så bra tillskillnad mot andra mineralfoundation som jag har provat.
1/5Funkar inte alls...
2012-09-20 av: SoundB (ålder: 35-44)
Har nog aldrig sett så bedrövlig ut som jag gjort de senaste dagarna (har då provat ganska många foundations genom åren) ;)... Flockar sig efter en knapp timme (vid normalt blanka områden) trots dyra/bra underlag , lägger sig i fina linjer och framhäver porerna. Åker direkt i soporna tyvärr... Kanske beror på att den inte är gjord för 40+...
Rekommenderas till: Ingen