Pipol's Bazaar

2010-02-08

PIPOL'S BAZAARs (PBZ) historia fick sin start vintern 2006, med en första trevande resa till Fjärran Östern då grundaren Pia Fehrm gav sig av med en brinnande övertygelse och en uppsättning skisser i bagaget. Detta skulle bli starten på det äventyr som nu flera år senare utmynnat i PIPOL'S BAZAAR. Under tiden har designen utvecklats, samarbeten etablerats och kunder strömmat till. Även om mycket hänt under några få korta år, är PBZ bara i inledningen av att skriva sin historia och att förmedla sin typiska Skandinaviska Design med en stilfull bohemisk känsla.

Inspirationen är ständig och det finns ingen av och på-knapp för det. Resor, människor, böcker, musik - allt kan vara en källa till inspiration; en mosaik i Marrakech, en fossilsten ifrån Atlasbergen, en tallrik under lunchen på Sardinien eller ett fantastiskt tyg i högen av många i Grand Bazaar i Istanbul." PBZ finns hos utvalda återförsäljare i Sverige och etablerar sig nu successivt i dom övriga Skandinaviska länderna.

För PIPOL'S BAZAAR (PBZ) går Vår/Sommarkollektionen 2010 i hettans tecken! Savannens mustiga färger, exotiska mönster och minst sagt levande uttryck kommer igenom i väskor i tyg och läder. NYTT för 2010 är också en komplett smyckeskollektion i trä, sten, läder och silver. 2010 utvecklar PBZ också samarbetet med hantverkare ifrån Souken i Marrakech - jordnära, bohem-chic design i tillsammans med det unika uttrycket från den enskilde hantverkaren. (Kommer inom kort till oss på Eleven.se.)