Är du (som jag) en torris?

2013-08-22

Problemlösaren för kliande och torr hårbotten!

Efter en lång och skön semester är jag nu tillbaka och redo för en underbar höst med massa ny inspiration, tips och skönhets-måsten! Mitt första skönhets-tips blir en riktig budget-favorit från ett märke som månar om både djur och natur, Urtekram Nordic Birch Shampoo Dandruff ♥ Hur gulligt låter inte det? Urtekram!

Jag har under ett par veckors tid haft rejäla problem med min hårbotten. Jag lovar att det inte är särskilt roligt att sitta och "smyg-klia" sig i håret hela tiden med en rädsla för att alla ska titta snett på mig och misstänka att jag har invaderats av löss, eller värre :)

Jag har testat alla möjliga tips och produkter men inget har hjälpt. Ofta är orsaken till en kliande hårbotten något av detta:

  • För starkt schampo.
  • Överkänslighet mot parfymerade hårprodukter.
  • Att man har slarvat med att skölja ur schampot och/eller balsam/inpackningen.
  • Till sist och definitivt minst trevligt: löss... :( Dock ovanligt om man inte har små barn hemma.

För några dagar sedan tänkte jag då sätta mitt sista försök om en kli-fri hårbotten till Urtekram Nordic Birch Shampoo Dandruff Jag schamponerade håret två gånger med produkten och lät den andra omgången sitta i några minuter, efter det avslutade jag med Macadamias hårmask. Det tog inte lång stund innan jag kände den underbara känslan av befrielse, jag var kli-fri.

Denna lilla godbit på flaska är en skänk från ovan till dig som lider av en trasig hårbotten. Det enda minuset jag måste dela ut är till doften, men doften övervägs av det faktum att resultatet inte låter vänta på sig. Jag vill också, som den djurvän jag är, ösa plus över produkten för att den också är lämplig för veganer och den är självklart inte testad på djur. Dessutom är 100 % av ingredienserna naturligt odlade och produkten är ekologiskt certifierad.

Nämnde jag förresten att den kostar 54 kr?

UrteKRAM Linda :)