Layla

2014-06-25

Layla är ett italienskt sminkmärke som har ett stort utbud av nagellack med något ovanligare finishar. Dagens lack kommer från kollektioner med tre olika finishar: Mirror Effect, Ceramic Effect och Softtouch Effect.

Första lacket heter Metal Chrome och är silvermetalliskt med en yta som är så blank att det liknar en spegel. Effekten har därför get kollektionen namnet Mirror Effect även om naglarna inte blir riktigt så blanka som en verklig spegel. För att applicera lacket på bästa sätt kan man antingen applicera ett lager baslack eller också använda den speciella nagelfilen som Layla har tagit fram för att polera naglarna med för att undvika att naglarnas små ojämnheter syns. Två lager har jag applicerat på naglarna.

På naglarna nedan kan vi se tre lack från Ceramic Effect kollektionen och ett från Softtouch Effekt kollektionen. Från vänster till höger har vi:

  • Orange Fluo - kommer från Cermic Effect kollektionen och är ett lysande orange lack som täcker väl med två lager.
  • Mint Dynasty är ett ljusgrönt lack med små vita glitter. Lacket kommer från Ceramic Effect kollektionen och täcker med ett par/tre lager beroende på hur man målar.
  • Gold Finger kommer också från Ceramic Effect kollektionen men är ett guldfärgat lack som täcker med ett till två lager.
  • Cherry Diva kommer från Softtouch Effect kollektionen. Lacket torkar matt och har en mjuk och behaglig yta om man inte applicerar topplack. I den röda basen har Layla även blandat in guldfärgade partiklar vilket ger lacket ett väldigt fint skimmer.

De sista lacken såg ut att passa väldigt bra i en gradient och jag kombinerade ihop de fyra lacken två och två: Gold finger med Mint Dynasty och Orange Fluo med Cherry Diva. Efter att ha applicerat topplack ser gradienten ut som nedan. Den finaste kombinationen är enligt mig Orange Fluo och Cherry Diva men Gold Finger och Mint Dynasty passar också utmärkt ihop.