OPIs julkollektion 2014

2014-12-17

OPI har i år lanserat en julkollektion i samarbete med Gwen Stefani vilket har resulterat i inte mindre än 18 stycken helt underbara lack. Kollektionen har många röda och lila toner men också ett silverlack, ett guldlack och några härliga effektlack. Idag ska vi koncentrera oss på sex av dessa lack, tre skimmer-, ett creme- och två glitterlack.

De fyra lacken som ingår i manikyren nedan har nästintill perfekt formula. De glider lätt på naglarna, täcker med ett enda (tjockare) lager och torkar snabbt. Torktiden kan ju alltid snabbas upp ännu mer med snabbtorkande topplack vilket är att rekommendera för glansens skull och för att få en manikyr som håller lite längre än utan topplack.

  • Rollin in Cashmere har jag målat på pekfingernageln. Guldfärgen är ganska ljus i sin färg och passar utmärkt nu till de kommande helgerna.
  • Red Fingers & Mistletoes har jag målat på långfingernageln. Lacket som har en vacker röd bas har ett guldskimmer som kommer bäst fram i solsken.
  • First Class Desires har jag målat på ringfingernageln. Detta är ett lilafärgat lack med guldskimmer som är mycket, mycket vackert!
  • Christmas gone plaid har jag målat på lillfingernageln. Ett mörkgrönt cremelack som passar alla tillfällen!

De två glitterlack som vi ska titta på idag är Snow globbetrotter och Comet in the Sky. Båda lacken är skapade att vara effektlack och fungerar bäst över andra lack då de har en genomskinlig bas. På bilden nedan har jag först målat Rollin' in Cashmere på pekfingernageln och långfingernageln och Christmas gone plaid på ringfingernageln och lillfingernageln. Över det mörkgröna lacket (Christmas gone plaid) har jag målat ett lager av det fantastiska lacket Snow Globbetrotter som glittrar i olika färger, mestadels vit och blå/grönt. Över guldlacket målade jag ett lager av Comet in the Sky som också glittrar i olika färger där de flesta glitterpartiklarna är svarta.

Över den första manikyren har jag gjort en så kallad "saran wrap" nagelkonst. Detta görs med hjälp av en bit av plast som man skrynklar ihop och sedan doppar i nagellack. Den skrynklade plastbiten lämnar sedan slumpmässigt färgade fläckar. Över lill-, ring- och långfingernageln har jag använt guldlacket Rollin' in Cashmere och över pekfingernageln har jag använt First Class Desire.