Zoya Wishes

2015-01-11

En av de absolut härligaste kollektionerna som har lanserats i höst är Zoya Wishes. Kollektionen består av tre stycken skimmerlack och tre stycken strukturlack, de så kallade Pixie Dust lacken. Det ser ut som Zoya har matchat ihop strukturlacken med en motsvarande skimmerfärg och detta gör kollektionen ännu intressantare ur nagelkonstsynpunkt.

Vi tittar först på två av de tre skimmerlacken, Zoya Haven (lila) och Zoya Prim (blå). Haven har en härlig glans och opacitet och lacket täcker med ett tjockare lager. Prim behöver också endast ett lager för att täcka helt. Prim visar några penseldrag, men det är fullt normalt när det gäller den här typ av finish som lacket har (lite frostig). Det hjälper att jobba lätt med penseln när man applicerar lacket på naglarna. På bilden nedan ser man både Haven (på ringfingernageln och långfingernageln) och Prim (på lillfingernageln och pekfingernageln).

Och nu över till mina favoriter, strukturlacken! På bilden nedan har vi:

  • Zoya Thea på lill- och långfingernageln. Lacket täcker bra med ett lager men lager nummer två kan ge ännu mer struktur och glitter. Jag bär ett lager på bilderna.
  • Zoya Imogen på långfingernageln. Även här har jag målat ett lager av lacket.
  • Zoya Nori är det safirblåa lacket som jag har målat på ringfingernageln. Vi har ett lager på bilden nedan men två lager skulle också fungera för ännu mer opacitet och glitter.

Strukturlacken gör sig väldigt bra som de är, utan snabbtorkande topplack, men vill man toppa manikyren med topplack så blir resultatet som nedan.

På bilden nedan har jag parat ihop Thea med Haven, Nori med Prim och Imogen med Haven. Jag målade skimmerlacken över strukturlacken med ett drag av penseln på ena sidan av nageln och ett drag på den andra sidan.