Guide: Hitta retinolprodukten som passar dig

2019-02-17

Är du ute efter en effektiv anti-aging produkt? Då är retinol den magiska ingrediensen du ska leta efter. Denna supervitamin, ja det är faktiskt en A-vitamin, har enastående åldersförebyggande egenskaper. Den hjälper till att minimera fina linjer och rynkor, göra huden fastare och förbättra en ojämn hudton. Retinol finns i många hudvårdsprodukter, men hur hittar man den rätta? Vi har gjort en djupdykning i hela utbudet och hittat våra åtta favoriter.

Är du ute efter effektiv anti-aging produkt? Då är retinol den magiska ingrediensen du ska leta efter. Denna supervitamin, ja det är faktiskt en A-vitamin, har enastående åldersförebyggande egenskaper. Den hjälper till att minimera fina linjer och rynkor, göra huden fastare och förbättra en ojämn hudton. Retinol finns i många hudvårdsprodukter, men hur hittar man den rätta? Vi har gjort en djupdykning i hela utbudet och hittat våra åtta favoriter.

Steg 1: Hur många procent ska man satsa på?
Det första du ska börja med är att titta på vilken procent av retinol du vill använda. Retinol, som är en form av A-vitamin, har god effekt redan vid en låg procent, men det finns betydligt starkare produkter än så på marknaden. När du börjar använda retinolprodukter så kan din hy reagera med att bli irriterad, röd eller torr. Därför är det att rekommendera att börja försiktigt med en produkt som har en lägre koncentration, som till exempel ett ansiktsvatten eller ett serum för att huden ska få vänja sig långsamt vid ingrediensen. Så fort din hud vant sig vid retinol kan du uppdatera till en produkt med högre procenthalt. Men det är inte nödvändigt, även en produkt med lägre koncentration ger resultat så länge den används dagligen. En annan biverkning av retinol är att den gör huden känslig för solljus, så en solkräm med högt spf är ett måste när du använder A-vitamin. Vi rekommenderar också att du enbart använder produkter som innehåller retinol på kvällen.

 Pixi - Retinol Tonic - Ansiktsvatten som innehåller en låg koncentration av retinol och kan användas varje dag. Perfekt produkt för att börja introducera retinol i sin hudvårdsrutin.

Elizabeth Arden - Ceramide Capsules + Retinol Line Erasing Night Serum - Det här serum kommer som små kapslar som även ger huden en djup återfuktning. Passar för en mogen hy med redan synliga ålderstecken.

The Ordinary - Retinol 1% In Squalane - Detta vattenfria serum innehåller 1% Retinol. Det är en hög styrka som kräver att man bygger upp en tolerans. Vi rekommenderar därför att man använder detta endast om man är van vid Retinol.

The Ordinary - Granactive Retinoid 2% Emulsion - En bra produkt för dig som testar Retinol för första gången! Formerna av retinoid som används i produkten är framtagna för att reducera irritation som vanligen kan uppstå i samband med användning av retinoider (inklusive retinol) samtidigt som de ger bättre synliga resultat på ålderstecken.

Steg 2: Vill du ha rena retinolprodukter eller kombinerade produkter?
Det enklaste sättet att få in retinol i din hudvårdsrutin är att använda produkter som har flera användningsområden. Till exempel ansiktskrämer som innehåller retinol återfuktar inte bara ansiktet utan har även retinolens alla egenskaper. Dessutom lugnar det hudirritationen som kan uppstå när man börjar med retinol samtidigt som huden får en mild men effektiv behandling.

Peter Thomas Roth - Retinol Fusion PM - Serum med 1,5 % mikrokapslat retinol tillsammans med vitaminer som bekämpar fria radikaler. Det innehåller även squalan vilket gör serumet återfuktande och lätt för huden att ta åt sig. Passar alla hudtyper och används på kvällen.

Dr Brandt - 24/7 Retinol Eye Cream - När en produkt är mild och återfuktande så kan retinol även användas i det känsliga ögonpartiet. Den här ögonkrämen är en riktig drömprodukt för linjer runt ögonen.

Medik8 - Night Ritual Vitamin A - Perfekt för alla som vill börja med Retinol! Medik8 Night Ritual Vitamin A är en mild men effektiv retinolkräm som reducerar linjer och bygger upp huden.