En av Gucci's största damlanseringar någonsin

2017-12-06

Gucci Bamboo EdP är en av Guccis största damlanseringar någonsin och är en alldeles ljuvlig doft för kvinnan som är mitt i karriären. Gucci Bamboo EdP har verkligen en intressant historia och allt börjar efter andra världskriget tagit slut.

Efter andra världskriget rådde nämligen brist på material som material och läder för Gucci, och hantverkarna som jobbade på Gucci upptäckte då bambu - ett robust och chict alternativ tänkte dem. I och med det så var Bamboo-väskan född och är idag en del av Guccis arv och en bästsäljande produkt från Fashion House.

Gucci Bamboo EdP är givetvis inspirerad av detta och inuti den eleganta flaskan finns en komposition som öppnar med noter av bergamott som övergår i ett feminint hjärta av ylang ylang, apelsinblom och Casablanca-lilja. Den landar sedan i en varm bas av vanilj, sandelträ och amber. En alldeles underbar doft som dessutom är perfekt att ge bort!

Ovan ser ni en miniatyrversion av doften, som faktiskt var lucka nr 6 i vår fysiska julkalender. Söt ju? Bilden är tagen av @heidimariarasanen.