Nyhet: Lancôme Visionnaire Crescendo Peel

2017-02-13

Sophia, vår hudterapeut här på eleven har testat nyheten Lancôme Visionnaire Crescendo Peel. Nedan kan du läsa om vad hon tyckte!


Som hudterapeut är ju peeling något av det roligaste som finns (i alla fall enligt mig) då de ofta ger synligt resultat väldigt snabbt (och visst är det det vi alla vill ha?), så jag var verkligen jätte-exalterad på att testa nya Lancôme Visionnaire Crescendo när jag fick höra om den. Det är en 28-dagars kur där produkten är uppdelad i 2 delar med 2 olika formulas. Konceptet är att man först använder del 1 i 14 dagar och som då förbereder huden på vidare behandling genom lätt exfoliering. Del 2 jobbar sedan istället mer fokuserat på att främja hudens cellförnyelse och tar sig an bland annat fina linjer och rynkor samt ojämnheter i hudtonen.

Del 1

Jag tycker verkligen att detta var en superhärlig produkt. Man har ju hunnit ta sig igenom ett gäng olika peelingar genom åren och denna stack absolut ut i mängden, mycket tack vare det lite roliga 2-stegs-konceptet som jag inte testat på i en hemma-produkt förut. Jag upplevde redan när jag gick upp på morgonen efter första kvällens användning att huden kändes superlen, jag tyckte också att mina porer syntes aningen mindre och jag hade en jättefin lyster (som man annars brukar få fuska sig till vid 06.30 på en måndag). Jag har inte direkt några pigmentförändringar att jobba med men jag tyckte definitivt att min hudton kändes generellt jämnare, så har du lite ytligare solfläckar/pigmenteringar och inte är jättekänslig i huden så kan jag starkt rekommendera Visionnaire Crescendo.

Del 2

Del 2 håller jag fortfarande på att använda och har ungefär hälften av dagarna kvar. Formulan här är lite starkare än del 1 och innehåller bl.a glykolsyra och salicylsyra som fortsätter den exfolierande effekten men även jobbar på förtida ålderstecken och allmänt förfinande egenskaper. Även om jag inte använt upp hela kuren så ser jag helt klart en förbättring av hudstrukturen och de små fina linjer som jag hade innan. Min hud har aldrig varit såhär len och jag har aldrig känt mig så fräsch när jag går upp på morgonen.

Är du torr i huden?

Om du är torrare i huden så rekommenderar jag dig att kanske använda en lite rikare kräm på natten ovanpå Visionnaire Crescendo, samt ett bra fuktserum på dagen.

Tänk på solskydd!

Tänk också på att under hela tiden du använder produkten så behöver du använda en dagkräm med SPF, gärna minst 20. Då kuren är syrabaserad sker hela tiden en exfoliering i huden vilket gör den mer känslig för UV-strålning.

Med det sagt så tycker jag att alla som känner att huden är i behov av en extra boost på alla fronter borde testa Visionnaire Crescendo. Det är en perfekt kur att köra någon gång i kvartalet när vi går från en årstid till en annan, så nu när vintern (förhoppningsvis) börjar lida mot sitt slut är ett alldeles ypperligt tillfälle.